Товариство лісівників України

Новина


17
кві

Відповідь від Верховної Ради України на Звернення ІІ-го етапу 4-го зїзду лісівників України

Метою скликання II-го етапу IV з’їду лісівників України, перший етап якого відбувся у вересні минулого року, стало опрацювання спільних рішень за участю фахівців лісового господарства, науковців, представників деревообробного сектору щодо подальшого функціонування та реформування лісового господарства на основі європейських стандартів та досвіду. На з'їзді було прийнято звернення до Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів України. На даний момент ми отримали відповіді від Президента України і Верховної Ради України.
 
 У листі-відповіді на звернення  ІІ -го етапу IV -го з’їзду лісівників України від Верховної Ради України, зокрема, говориться:

 «…. Комітет з питань екологічної політики, природокористування, та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засідання 05 червня 2018-го року розглянув проекти Законів України № 8238 та № 8241 і рекомендував Верховній Раді України за результатами розгляду у першому читання прийняти їх за основу.
Законопроекти № 8238, № 8241 включені до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання.
   Згідно з дорученням Голови Верховної Ради України головним комітетом з розгляду проекту Закону України про ринок необробленої деревини та її заготівлю (реєстр. № 10092 від 26.02.2019р.) внесеного депутатом України Розенблатом Б.С., визначено Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин.
  Комітет з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи на своєму засіданні 19 березня 2019 року розглянув вищезазначений законопроект та у своєму рішення зазначив, що підтримує необхідність правового врегулювання порядку роботи з реалізації необробленої деревини в країні, створення прозорого механізму ціноутворення, розвитку конкурентних засад у торгівлі необробленою деревиною. Водночас, комітет висловив низку суттєвих зауважень та пропозицій до законопроекту та рекомендував Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин внести на розгляд Верховної Ради України пропозицію повернути проект Закону № 10092 суб’єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання..."