Товариство лісівників України

Новина


10
кві

Обговорюємо проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами»

Згідно даних отриманих за допомогою супутникової системи МODIS в середньому ЩОРІЧНО НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ВИНИКАЄ БЛИЗЬКО 6,5 тис. пожеж у природних ландшафтах (пожежі на с.-г. землях, лісові пожежі, торф’яні і ін.), ЗАГАЛЬНА СЕРЕДНЬОРІЧНА ПЛОЩА таких пожеж становить близько 3 МЛН. ГА, переважна більшість з яких – сільськогосподарські пали. В країнах Європейського союзу проблема сільськогосподарських палів є вирішеною завдяки жорсткому законодавству, відповідальному відношенню до цієї проблеми органів влади та населення.
   Під час проведення II Національного круглого столу «Пожежі в природних та культурних ландшафтах України: розбудова цілісної системи охорони від пожеж у лісах, на сільськогосподарських землях та в інших природних екосистемах» Головою Товариства лісівників України, завідувачем кафедри ботаніки дендрології та лісової селекції НУБіП України Юрієм Марчуком було представлено на обговорення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами», який було розроблено за результатами Першого Національного круглого столу з управління природними пожежами, що відбувся 26 жовтня 2017 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України.
   Організації та відомства, які не змогли взяти участь у заході, але мають пропозиції чи зауваження до розробленого проекту Закону,  просимо надіслати їх на електронну адресу reefmc@nubip.edu.ua, або офіційним листом до Національного університету біоресурсів і природокористування України (адреса: вул. Героїв Oборони, 15, м. Київ) до 26 квітня 2019 року.
 Текст проекту Закону і порівняльна таблиця тут: tlu.kiev.ua/nasha-dijalnist/suspilnii-dialog/zakonoproekti.html