Товариство лісівників України

Новина


13
лют

ЗВЕРНЕННЯ громадських організацій до Верховної Ради, Президента, Прем’єр-міністра України: «Ми за екологічно виважені рішення, які розвивають державу, але проти Всеукраїнського заповідника, звідки люди масово виїжджають на заробітки в інші країни»

За останні 2 дні у всіх регіонах України відбулися обласні конференції громадських організацій Товариства лісівників України і Асоціацій мисливців і користувачів мисливських угідь, УТМР, обласних профспілок лісового господарства, які переживають за долю лісового і мисливського господарства. Справа в тому, що зміни до Законів, які пропонують до розгляду у Верховній Раді України можуть просто знищити лісове і мисливське господарство. Керівники громадських організацій написали ЗВЕРНЕННЯ до всіх гілок влади: Верховної Ради України, Президент України, Прем’єр-міністра України.

                              ЗВЕРНЕННЯ

   Ми, Голови громадських організацій – Товариства лісівників України, Асоціації користувачів мисливських угідь, Українського товариства мисливців і рибалок України , Громадської спілки «Асоціація користувачів мисливських та рибальських господарств», Громадської спілки «Всеукраїнська мисливська спілка», Федерації мисливського собаківництва – організацій, які об’єднують біля 1 мільйона громадян України та ведуть господарювання на території біля 40 млн. га (2/3 площі України). У Верховній Раді України зареєстровані законопроекти (реєстр. № 2448, 2232, 2351, 0870), прийняття яких фактично можуть ліквідувати цілі галузі економіки.
   Враховуючи вищенаведене звертаємось до Вас з наступними вимогами:
1.  Врахувати позицію наших організацій, забезпечити широке обговорення всіх законів,керуватись принципами Європейської хартії полювання і біорізноманіття, рекомендованої Постійним комітетом Бернської конвенції, які мають відношення до використання природних ресурсів, ведення лісового господарства, полювання та біорізноманіття, мисливства, та розвитку мисливського собаківництва.
2.   Ми за екологічну економіку. Але непродумані і нефахові екологічні заборони, приводять до значних втрат в економіці, вимагають додаткового бюджетного навантаження. Так, законопроект 2351 може довести заповідання лісів до 30 % (в Німеччині – 4,6 %, в Австрії – 3 %), що тільки для промисловості недодасть продукції на 3 млрд. грн. На 10 тис. чоловік зменшиться зайнятість на селі. Мисливство, як окрема галузь, в ряді країн, є високорентабельним, ефективним і виваженим. Якраз в мисливських і лісових господарствах охороняються «червонокнижні» тварини і рослини і, це роблять і вдень і вночі лісівники і єгері.
3.  В колективах викликають здивування і незадоволення  проекти законів № 2448,2232,2351,0870, які продукуються екологічними організаціями, і якими під благими намірами ліквідовуються цілі напрями господарського розвитку.
4.   Вважаємо, що такі законопроекти, які приймаються без всебічного обговорення, повинні розглядатися за участю всіх зацікавлених сторін, на виїзних засіданнях Комітетів і на круглих столах.
5.  Ми вимагаємо призупинити розгляд законопроектів № 2448, 2232, 2351, 0870. В усіх областях України пройшли конференції по обговоренню цих законодавчих ініціатив і вони не підтримані.
6.  Вважаємо, що Верховна Рада України повинна в першу чергу чути виробничників. Ми за екологічно виважені рішення, які розвивають державу, але проти Всеукраїнського заповідника, звідки люди масово виїжджають на заробітки в інші країни. Хочемо, щоб Верховна Рада і народні депутати, нас як виборців почула зараз, а не в період виборів, в т.ч. до місцевих органів влади і готові до ефективної співпраці.

Голова громадської спілки «Асоціація користувачів
Мисливських та рибальських господарств»                         С.А.Андросюк

Голова громадської спілки  «Всеукраїнська
мисливська спілка»                                                               О.І.Безкоровайний

Голова федерації мисливського собаківництва                   А.К. Голубченко

Голова Товариства лісівників України                                  Ю.М.Марчук

Перший віце-президент Громадської спілки
«Всеукраїнська асоціація мисливців та
користувачів мисливських угідь»                                          В.О. Червоний

Голова Всеукраїнської Ради Українського
«Товариства мисливців і рибалок України»                         М.С. Шуляр





Файл для перегляду:
Zvernennja_6-i.pdf3,28 Mi