Товариство лісівників України

Новина


23
бер

"Зелена країна" стартувала у Центральному лісовому офісі

Ключовою метою діяльності лісівників є саме створення нових насаджень. Навесні, як тільки спадуть морози і зійде сніг, лісівники розпочинають лісокультурну кампанію. Важливо встигнути посадити все, поки грунт не просох.
Другий рік поспіль лісівники реалізовують Програму Президента "Зелена Країна", яка передбачає висадку 1 мільярда нових дерев та збільшення площі лісів на 1 мільйон гектарів.
Війна в країні змінила все, але дещо залишається незмінним - лісівники, як і завжди, професійно ведуть господарство, висаджують ліси та допомагають Збройним силам України. Робимо все із ще більшою відповідальністю, адже за нами - майбутнє екології та зелена відбудова країни.
Філії ДП "Ліси України" Центрального лісового офісу впроваджують Програму на території Черкаської, Вінницької та Кіровоградської областей.
Сьогодні, з нагоди Міжнародного для лісів, лісівники спільно з військовими  територіальної оборони відтворювали ліс у Дахнівському лісництві філії "Черкаське лісове господарство".
Висаджували сіянці сосни звичайної та дуба - основні лісоутворюючі породи Черкаського регіону. Сьогодні заліснили площу 0,2 га, висадивши 1333 сіянці. Садили сіянці вручну - за допомогою меча Колесова та механізовано.
Після інструктажу лісівників, військові майстерно висаджували ліс. Кажуть, що найважливіший захист - на передовій, а в тилу військові не тільки захищають, а й "відновлюють країну", тож сьогодні спільними силами відновлювали ліс - заради майбутніх поколінь.
Загалом по Центральному лісовому офісу цієї весни буде залісненно 1535 га, з них лісорозведення - 23 га. Філії виростили достатню кількість посадкового матеріалу - 16,9 млн штук сіянців основних і супутніх порід.
Лісокультурну кампанію у філіях розпочали минулого тижня, тож станом на сьогодні вже висаджено майже 100 га лісів.
Висаджуємо сосну, дуб, модрину, ялину, клен, ясен, липу, граб, ліщину, чагарникові та кісточкові породи.
Для кращого приживлювання сіянців застосовуємо вологонакопичувачі, механізоване садіння, висаджуємо сіянці із закритою кореневою системою.
Завдяки Збройним силам України ми можемо працювати і виконувати свій обовʼязок, тож новим лісам бути!
Україна переможе!