Товариство лісівників України

Новина


04
кві

«Зелена країна» на Вінниччині: вінницькі ліси зростатимуть разом з маленьким Юрчиком!

В цьому році посадка лісу всіма учасниками акції «Створюємо ліси разом» сприймається по-особливому! Причина зрозуміла: священна Вітчизняна війна українського народу проти російського окупанта, який хоче знищити Україну як вільну, незалежну, суверенну державу. Тому так хочеться всім своєю працею якнайшвидше наблизити день Перемоги, перемоги вільного народу над рашистським звіром, перемоги Життя над смертю. А символом цього вільного життя є дерево, яке виросте з маленького саджанця.
    Зі сльозами на очах, з радісною посмішкою спостерігали учасники акції, як сьогодні маленькі рученятка дворічного Юрчика садили дубочки. Вирвавшись з рук мами Жені, маленький син України брав саджанці і вкладав їх в підготовлені ямки. Твердо стояв хлопчина на ніжках, радісно горіли його оченята, маленький помічник все повторював: «Так. Хочу ще...». В такі хвилини розумієш велику силу Життя, яку несуть лісівники,створюючи його величність Ліс.
   На Вінниччині триває акція «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна». Усі держлісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства активно долучилися до виконання поставлених завдань.На лісових ділянках кипить робота. Вже створено ліси на площі 320 га з 720 га запланованих на цю весну.
   Одні з активних учасників – лісівники ДП «Вінницький лісгосп» (директор Попельнюк В.В., головний лісничий Ільченко Є.В.), які вже заліснили цьогоріч половину площі із запланованих 130 га.
   Сьогодні лісівники ДП «Вінницький лісгосп» створювали ліси майбутнього в Іванівському лісництві. Пліч-о-пліч із лісівниками держлісгоспу на чолі з головним лісничим Євгеном Ільченком та лісничим Іванівського лісництва Юрієм Чернюком садили ліс працівники ТОВ "ДІВАРІО"і вимушені біженці з Криворізького району Дніпропетровської області та Запоріжжя.
   Садили лісові культури дуба та модрини. Перед посадкою лісничий проінформував учасників акції, чому лісівники Вінниччини створюють такі культури, чим цінні такі лісові насадження, для чого вінницькі лісівники вирощують садивний матеріал із закритою кореневою системою. Загалом учасники акції створили лісові культури на площі1,8 га, посадивши 6 тисяч штук майбутніх дерев.
   - Такими важливими спільними заходами ми привертаємо увагу громадськості до проблеми збереження лісів, озеленення свого краю. Створюючи ліси, ми зміцнюємо державу, - зазначив головний лісничий Є.В. Ільченко. - Лісівники щиро дякують і вимушеним біженцям, і дружньому колективу ТОВ «ДІВАРІО» за розуміння, підтримку акції, за плідну співпрацю, активну допомогу.
- А ми, у свою чергу, сердечно дякуємо вінничанам, лісівникам за велику людяність, гостинність, увагу, турботу, - зауважують вимушені біженці Євгенія Шемет, мама 2-річного Юрчика і 9-річного Богдана, та Каріна Недря, мама 9-річного Михайла. – Ми хочемо бути потрібними, задіяними в будь-яку роботу. Ми хочемо подякувати за спокійний сон, комфорт, смачне харчування, за увагу, якою нас оточили на вінницькій землі. Ми самі звернулися до лісничого Юрія Вікторовича з проханням залучити нас, наших дітей до посадки лісу. Низький уклін вам, дорогі вінничани, за добро, порядність. Ви – неймовірні!
    До розмови долучається Юрій Медведчук, працівник ТОВ «ДІВАРІО»:
   - Дякуємо вінницьким лісівникам за співпрацю, за можливість долучитися до благородної справи створення лісу. Для трудового колективу «ДІВАРІО» участь в акції вже стала справою честі. В листопаді 2021 року ми вже створювали ліси майбутнього в цьому ж лісництві разом з лісівниками та представниками Іванівської ОТГ Хмільницького району. Цьогорічна посадка – особлива! Вона присвячується нашій перемозі над російським ворогом, окупантом.
Разом ми – сила! Слава Україні!

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ