Товариство лісівників України

Новина


08
жов

«Зелена країна» на Вінниччині: лісівники ДП «Вінницький лісгосп» залучають до акції «Створюємо ліси разом» педагогів та учнів шкіл

Співпраця лісівників Вінниччини зі школярами та педагогами вже стала традиційною. На базі держлісгоспів діє 50 учнівських лісництв. Вихованці учнівських лісництв, педагогічні та учнівські колективи активно долучаються до акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна».
Юні лісівники та школярі долучаються до посадки лісу, роботи у лісорозсадниках, заготівлі лісового насіння, роблять чимало інших корисних справ. Крім цього, школярі поглиблюють знання про природу та ліс під час уроків, екскурсій, зустрічей з лісівниками.
ДП «Вінницький лісгосп»  опікується 7 учнівськими лісництвами. Належна увага приділяється і вихованцям тих щкіл, де учнівських лісництв немає. Різнопланова підтримка В.В. Попельнюка, Ільченка Є.В., професійні поради лісничих, старших майстрів, майстрів, інших працівників підприємства та педагогів допомагає вихованцям шкіл глибше пізнавати таємниці природи та лісу.
Калинівське лісництво ДП «Вінницький лісгосп» давно вже тісно співпрацює з педагогічним колективом комунального закладу "Калинівська загальноосвітня школа 1-3 ст. № 2 - гімназія" (директор Гетьман Світлана Сергіївна, учитель біології Юрчук Тетяна Володимирівна, класний керівник 8-А класу Іщук Надія Михайлівна).
Спілкування з учнями 8-А класу у обласному лісівничому еколого-просвітницькому центрі показало, що вихованці школи мають гарні знання про природу рідного краю, промислові та природні об’єкти, їх призначення, охорону та подальше використання в народному господарстві.
Безцінний досвід, який отримують школярі під час підготовки науково-дослідницьких проєктів, в процесі співпраці з лісівниками обов’язково стане у нагоді підростаючому поколінню.
Керівник пресслужби Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Вовк С.Т., який провів з дітьми урок на тему «Роль лісу в житті людини», підкреслив, що той, хто глибоко розуміє закономірності природи, змалечку пізнає особливості лісівничої професії, у майбутньому стане дбайливим господарем та справжнім патріотом своєї держави. Присутніх на уроці ознайомлено з заходами, які проводяться в рамках всеукраїнської акції «Створюємо ліси разом» на виконання програми Президента України «Зелена країна».
Присутній на уроці старший майстер лісу Калинівського лісництва Кондратюк Олександр Васильович розповів дітям про породи дерев Калинівського лісництва, про практичну роботу, проведену разом з педагогами та учнями навчального закладу, про посадку дерев, яка буде проведена після уроку в лісівничому еколого-просвітницькому центрі, про збір жолудя.
Дирекція ДП «Вінницький лісгосп» закликає жителів зони діяльності держлісгоспу взяти активну участь в акції, озеленювати свої домівки, школи, створювати парки, алеї. Це буде достойним вкладом у всеукраїнську акцію «Створюємо ліси разом», яка передбачає висадку 1 млрд. штук дерев за три роки і збільшення за 10 років площі лісів нашої держави на 1 млн. га.

Пресслужба Вінницького ОУЛМГ