Товариство лісівників України

Новина


22
жов

Заступник Голови Держлісагентства з питань діджиталізації (CDTO) Віктор Смаль разом з українською командою у Латвії

Цього разу тема навчання стосується інформаційних систем (розробка, впровадження і підтримка) в акціонерному товаристві «Державні ліси Латвії» (LVM).
Цікаві факти:
    Латвійська платформа управління лісами називається LVM GEO (веб-додаток та офісний інструмент, картографічний Інтернет-додаток, програмне забезпечення і розширений додаток для користувачів).
    Геопросторові інформаційні технології використовуються в усіх бізнес-сферах (насіння та сіянці, відпочинок та полювання, будівельні мінерали, лісове господарство та його інфраструктура, виробництво та доставка);
    Платформа LVM GEO зберігає, редагує, аналізує дані ГІС. Використовується для створення та ведення бази даних ГІС. Цей ресурс працює також для централізованого зберігання даних.
    У залежності від об’єму даних, регулярності обміну, необхідного рівня безпеки обмін даних реалізується за допомогою DB LINK / API або SOAP (максимально часто повторюються).
    Денна заробітна плата за розробку програмного продукту складає від 380€ до 600€.
    Латвійські колеги відмовилися від паперового документообігу і перейшли на цифровий (заяви на відпустки, відрядження, звіти, документи).