Товариство лісівників України

Новина


23
лис

Запрошуємо на відкрите засідання громадської ради

Сподіваюся, що кожен з Вас вже знає про ініціативу Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України стосовно того, щоб реалізацію усієї необробленої деревини, заготовленої усіма постійними лісокористувачами, здійснювати виключно шляхом проведення електронних аукціонів в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі».
Громадська рада при Держлісагентстві України з представників 35 громадських організацій вже неодноразово висловлювала стурбованість ініціативою Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України стосовно розширення дії постанови Кабінету Міністрів України №1178 від 04 грудня 2019 р. на усі 100 % необробленої деревини в Україні (лист Громадської ради та відповідь на нього додаються).
Ця ініціатива Міндовкілля України містить ознаки монополізації процесів продажу деревини через систему «Прозорро.Продажі», що разом з ініціативою створення монопольного (одного-єдиного) суб’єкта господарювання для управління лісами України може призвести до банкрутства деревинообробних підприємств, втрати ринків української деревини та виробів з неї, зростання безробіття, несе ризики для екологічної безпеки України, суперечить стратегії децентралізації та не враховує інтереси місцевих громад.
Системне ігнорування Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України аргументів громадськості змусили Громадську раду при Держлісагентстві України провести 27 листопада 2020 року відкрите засідання Громадської ради, на яке запрошені усі представники органів влади, від яких залежить подальша доля цієї ініціативи. Запрошення взяти участь у засіданні надіслані: Офісу Президента України, Прем’єр-міністру України, Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерству розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, Міністерству фінансів України, Міністерству юстиції України, Державній регуляторній службі України, Антимонопольному комітету України, Державному агентству лісових ресурсів України.
Враховуючи прогнозований негативний вплив цієї ініціативи Міндовкілля України, Громадська рада при Держлісагентстві України запрошує представників усіх об’єднань деревинообробників та лісівників України, які виступають за розвиток лісового господарства та деревинообробної промисловості та протестують проти монополізації ринку деревини України, взяти участь у відкритому засіданні Громадської ради при Держлісагентстві України, яке відбудеться 27 листопада 2020 року об 11:00. Засідання Громадської ради відбуватиметься за допомогою конференц-сервіcу Zoom. Просимо попередньо зареєструватися на сторінці газети «Деревообробник», щоб отримати посилання для участі у засіданні, яке буде активне з 10:50, 27 листопада 2020 року. Попередня реєстрація необхідна, щоб забезпечити технічну можливість Вашої участі у засіданні.
 Щоб зареєструватися на захід – заповніть форму 
 Просимо запросити на засідання журналістів, надіславши цього листа ЗМІ.
З повагою,
Голова Громадської ради при Держлісагентстві України
Василь Масюк