Товариство лісівників України

Новина


08
кві

За один день лісівники Кіровоградщини разом з громадою висадили 34 тисячі дерев

Під час акції «Створюємо ліси разом», яка відбулась 8 квітня на території Оникіївського лісгоспу, садили ліс понад 100 юних і дорослих шанувальників лісу. Це учні Великовисківської школи та Балашівської гімназії, представники органів влади, студенти Національного технічного університету, працівники обласного краєзнавчого музею, члени ГО «Стратегія майбутнього» разом з її керівником Тетяною Котенко, Українського товариства мисливців і рибалок, журналісти.
Вітальне слово учасникам заходу пролунало від голови обласної ради Сергія Шульги та заступника голови обласної державної адміністрації Сергія Поліщука.
Присутніх привітала начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, яка наголосила, що акція має велике значення для Кіровоградщини, оскільки вона розширює коло шанувальників лісу, які піклуються про збереження та примноження зеленої окраси степового краю. Під час весняної лісокультурної кампанії в області буде створено 304 га лісових насаджень, з них 164 га – нові ліси. Станом на 8 квітня вже посаджено ліс на площі 64 га, 18 з яких – нові, захисні насадження.
У ході лісопосадкових робіт в Оникіївському лісгоспі було висаджено близько чотирьох тисяч сіянців дуба звичайного. Юних учасників заходу організатори заохотили солодкими подарунками.
Усі лісгоспи обласного управління лісового та мисливського господарства й лісовий центр «Веселі Боковеньки» активно беруть участь в акції «Створюємо ліси разом». У рамках акції відбувся глобальний екологічний проект «Озеленення планети». У ході його реалізації по області створено 7,8 га лісів. На цій площі лісівники разом з громадськістю висадили 34,4 тис. дерев.