Товариство лісівників України

Новина


20
жов

ЗА ДОБУ НА РІВНЕНЩИНИ ЛІСІВНИКИ ВИСАДИЛИ 250 ТИС ШТУК СІЯНЦІВ

Понад 250 тисяч штук сіянців основних лісоутворюючих порід на площі 37 га – такий внесок Рівненщині під час загальнодержавної акції «1000000 дерев за 24 години» у рамках Всеукраїнського проекту «Озеленення України».
   Лісівників області підтримали небайдужі громадяни різного віку та різних професій, представники влади та учні місцевих шкіл, діючи депутати рад різних рівнів та кандидати.
   Всі, не заважаючи на дощ, з гарним настроєм в різних куточках області створювали нові лісові культури. Наймолодшому учаснику Акції на Рівненщині – лише 4 рочки, він садив ліс у Рівненському лісгоспі.
   Голова обласної ради Олександр Данильчук у Костопільському лісгоспі садив молоденькі
дубочки у день свого народження.
   І таких гарних прикладів активності у день проведення Акції чимало. Чимало працівників держлісгоспів прийшли садити ліс зі своїми дітьми. Це справжній внесок у майбутнє України.
   Ось короткий звіт, як відбувалося висаджування дерев у держлісгоспах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства:
   У ДП «Березнівський лісгосп» лісовідновні роботи провели на шести лісокультурних об‘єктах загальною площею 2,9 га. Учасниками акції стали 100 осіб, серед яких були лісівники, студенти місцевого Лісотехнічного коледжу, учні місцевих шкіл. Під час заходу висаджено 23 тис. шт сіянців сосни, ялини, дуба та берези.
   У ДП "Володимирецький лісгосп"  під час проведення акції спільними зусиллями було висаджено близько 26 тис. сіянців сосни звичайної, дуба звичайного, берези повислої та інших порід.
   У лісфонді Більського лісництва ДП «Висоцький лісгосп» посадку проводили працівники Велюнської сільської ради та учні Велюнської ЗОШ.Активно залучилися до акції працівники Миляцької ОТГ, педколектив разом з учнями Жаденської ЗОШ. Разом з лісівниками проводили посадку лісу на території держлісфонду Миляцького та Жаденського лісництв. Також лісгосп надав посадковий матеріал саджанців ялини звичайної для проведення робіт з озеленення Свято-Різдва-Богородичного Храму с.Смородськ Дубровицького району.
   У Державному підприємстві  "Дубенське лісове господарство" спільно з лісівниками до висадження дерев доєднався народний депутат України Олександр Аліксійчук. Також акцію підтримали представники Дубенської райдержадміністрації.
   У ДП «Дубровицький держлісгосп» Акцію підтримали керівництво райдержадміністрації, працівники лісгоспу, учні Мочулищенського навчального закладу,громадськість. У результаті спільної роботи було висаджено близько 16,8 тис. молодих дерев.
   У ДП «Зарічненський лісгосп» в держлісфонді при безпосередній участі працівників Олександрівського, Вичівського, Мутвицького, Сварицевицького лісництв посаджено 2,6 га лісових культур, висаджено 16,8 тис. сіянців деревних і чагарникових порід (сосни, берези, аронії). Також, за ініціативи молоді смт. Зарічного та ДП
Зарічненського ЛГ проведено посадку дерев на місці рекультивованого стихійного сміттєзвалища біля районної лікарні.
   У ДП «Клеванський лісгосп» на трьох ділянках учасники акції – працівники Рівненської обласної державної адміністрації, члени селищної громади та небайдужі громадяни висадили близько 3 тисяч дерев. Це саджанці дуба, сосни та ялини.
   У ДП «Клесівський лісгосп» посадку лісових культур провели у Ясногірському лісництві Під час акції було висаджено 6,5 тис. штук сіянців: сосни звичайної -6,4 тис. шт., аронії чорноплідної- 0,1 тис. шт.

   У ДП «Костопільський лісгосп» відбулась посадка лісових культур в рамках проекту «1 мільйон дерев за 24 години» у Мащанському, Базальтівському та Мидському лісництвах. На площі 2,9 га. було висаджено 18 тис. 700 сіянців дуба звичайного та сосни звичайної. До акції долучились: народний депутат України - Сергій Литвиненко, голова обласної ради – Олександр Данильчук, начальник Рівненського обласного управління
лісового та мисливського господарства – Віталій Сухович, працівники лісгоспу, учні шкільного лісництва та представники ЗМІ.
   У ДП «Млинівське лісове господарство» лісівників підтримали керівництво Демидівської районної державної адміністрації. Акцію провели у Вовковиївському лісництві, урочищі «Града», де на місці грабових насаджень висадили молоді саджанці дуба звичайного та модрини європейської.
   На території державного підприємства «Остківське лісове господарство» до проведення Акції «1 000 000 дерев за 24 години», окрім лісівників долучилися й діти.
   Незважаючи на погодні умови та сильний дощ, працівники ДП «Острозького лісгоспу» на чолі з директором Сергієм Крикавським разом з представниками органів влади, депутатами, представниками ЗМІ та учнями Розвазької недільної школи ПЦУ висадили 7,1 тис. сіянців сосни та дуба в Хорівському лісництві.
   Працівники ДП  "Рівненський лісгосп» разом з членами обласної спілки пасічників, представниками адвокатського бюро садили ліс у Любомирському лісництві. Тут на площі 1,2 га. висаджено 6857 шт. посадкового матеріалу дуба звичайного. Слід зазначити, що навіть несприятливі погодні умови не стали на заваді учасникам акції, а наймолодшому її учаснику - всього 4 роки.
   Під час проведення Акції у ДП «Рокитнівський лісгосп» висадили більше 15 тисяч сіянців. Акція проходила відразу на трьох лісових ділянках: в Борівському,Масевицькому та Залавському лісництвах. Разом з керівниками району ліс садив і начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Сухович.
   Працівники ДП «Сарненський лісгосп» взяли активну участь у загальнодержавній екологічній ініціативі з висаджування «1 000 000 дерев за 24 години» у рамках Всеукраїнського проекту «Озеленення України». Лісовідновлення одночасно було проведено на 4 ділянках в Костянтинівському, Страшівському та Немовицькому лісництвах загальною площею 3,6 га. В рамках проведеного заходу висаджено близько 20 000 сіянців основних лісоутворюючих деревних та чагарникових порід. До акції долучились учні шкільного лісництва Костянтинівської ЗОШ- l-ll ст., депутати, начальник облуправління Віталій Сухович, представники органів влади, місцевого самоврядування, громадських організацій , радіо і газети та жителі навколишніх сіл.
   У ДП «Соснівський лісгосп» до посадки лісу і встановлення рекорду долучилися вихованці учнівського лісництва опорного закладу Соснівський НВК «Гімназія-ЗОШ», представники місцевої влади. Також лісівники надали декоративний посадковий матеріал для озеленення дитячого майданчика у селищі.
   У ДП «Рафалівський лісгосп» в двох лісництвах лісгоспу: Рафалівському та Мульчицькому, висаджено 11700 шт дерев (сіянці сосни, дуба звичайного, берези) на площі 1,5 га. В акції взяли активну участь не тільки лісівники, а й місцеве населення, представники влади та Громадська організація "Мисливсько -рибальський клуб "Рись".
   У ДП СЛАП «Рокитнівський дердспецлісгосп» учасники Акції, а це працівники державної лісового охорони, активні громадяни та учнівська молодь посадили 0,8 га лісових культур сосни звичайної.
    Лісівники Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства щиро дякують усім учасниками загальнодержавної акції «1000000 дерев за 24 години», які, незважаючи на погодні умови, підтримали Всеукраїнську ініціативу і  долучилися до встановлення рекорду України!