Товариство лісівників України

Новина


21
кві

Висновки зроблені, заходи вжиті!

"Сьогодні на Житомирщині спільно із ГУ ДСНС у Житомирській області проходять спільні тактико-спеціальні навчання на тему «Організація ліквідації надзвичайної ситуації, яка пов’язана з лісовою пожежею»- написав на своїй сторінці у ФБ Голова Держлісагентства України Юрій Болоховець
Житомирщина - одна із областей, яка  сильно постраждала від пожеж у 2020 році - вогонь знищив 43 тисячі га лісу. 
Важливо розуміти загальну статистику: 92% пожеж у тому році виникли в результаті підпалів та необережного поводження населення з вогнем. Але при цьому на масштаби поширення вогню вплинула відсутність основних засобів, які дають можливість виявляти пожежу на ранній стадії.
Цього року ситуація ВЖЕ ЗМІНИЛАСЯ. Зараз у житомирських держлісгоспах встановлено 80 пожежних веж, 62 з яких  обладнано телевізійними системами спостереження. Об’єднано в єдину систему 25 телевізійних камер. Тривають роботи з підключення решти камер. У 2021 році частково оновлена техніка (3 нові пожежні автомобілі, 40 автомобілів підвищеної прохідності для рейдової роботи, 30 мотоциклів і квадроцикл для груп швидкого реагування та ін.). Загалом після пожеж  2020 року в техніку було вкладено 102 млн грн. 
Не менш важливим є професійність наших кадрів під час гасіння пожеж. Маємо проводити спільні заходи і у подальшому. Аналогічні протипожежні навчання зараз відбуваються і в інших областях України.