Товариство лісівників України

Новина


15
чер

Випускник шкільного лісництва "Совенятко" став призером Всеукраїнського конкурсу

Підбито підсумки ІІ туру щорічного Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв, започаткованого Товариством лісівників України.
«Змагалися у другому турі вже ті, хто здобув перемогу на обласному етапі (І-му турі) щорічного Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв», - говорить голова Сумської обласної організації ТЛУ, перший заступник начальника Сумського ОУЛМГ Віталій Ігнатченко.

За його словами, на другий всеукраїнський тур Конкурсу було подано 30 дослідницьких робіт випускників учнівських лісництв від обласних конкурсних комісій Вінницької, Волинської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Харківської, Херсонської. Хмельницької, Черкаської, Чернівецької обласних рад Товариства лісівників України. Сумщина представила 4 конкурсні роботи від вихованців учнівських лісництв, які діють на базі Роменського, Тростянецького, Сумського та Лебединського лісгоспів.

Фахова конкурсна комісія, створена на базі ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України, розглянула отримані роботи і, на основі їх оцінки, склала рейтинговий список. Своїм протоколом комісія затвердила список фіналістів, дослідницькі роботи яких набрали 81 і більше балів.

Робота Цімбота Андрій - вихованця учнівського лісництва «Совенятко» Роменського лісгоспу - набрала 89,7 балів й зайняла ІІІ сходинку рейтингової таблиці. Таким чином Андрій потрапив до трійки призерів.

" Тема моєї роботи "Вирощування сіянців лісових культур із закритою кореневою системою як один із засобів збереження, відновлення та сприяння сталому управлінню лісами". Опрацювання матеріалу для її написання здійснювалось протягом двох років - говорить Андрій, - було дещо складно, але цікаво, неоціненну підтримку і допомогу отримав від рецензента моєї роботи - головного лісничого Роменського лісгоспу - Сергія Сергійовича Івашкіна".

"Андрій - дуже обдарована дитина, це гордість нашої школи, - зазначає директорка Роменської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11, а також керівник науково-дослідницької роботи Вікторія Володимирівна Зеленська, - і його талановитість проявляється в багатьох галузях, він цікавиться точними науками, робототехнікою, мріє стати інженером, але до лісової галузі теж проявляє певний інтерес."

Незабаром, а саме 18 червня 2021 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України буде проведено захід, присвячений 100-річчю з дня народження Бориса Лук’янова (саме цій даті і був присвячений цьогорічний Конкурс), де будуть відзначені переможці і призери Конкурсу.

А сьогодні, 11 червня, на святі «Останнього дзвоника» Андрія Цімбота привітали роменські лісівники.

Будемо сподіватися, що Андрій вирішить присвятити своє життя лісівничій справі, а можливо він стане інженером у галузі роботехніки і створить для лісової галузі надсучасні машини! Удачі тобі, юначе! У будь-якому разі ми пишаємось тобою.