Товариство лісівників України

Новина


13
тра

Вінницькі лісівники підводять підсумки тижня охорони праці

У ДП «Бершадський лісгосп» підбили підсумки проведення заходів з нагоди Дня охорони праці, який відзначали 28 квітня. Щороку у цю пору на підприємстві проводиться огляд стану охорони праці в усіх підрозділах лісгоспу.
– Цього року День охорони праці проводився під гаслом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи. Інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки та здоров’я на роботі», – коментує інженер з охорони праці ДП «Бершадський лісгосп» С.В. Білий. – У лісовому господарстві є ряд робіт підвищеної небезпеки, тому питанням охорони праці приділяється значна увага. Збереження життя та здоров’я працівників, їх обов’язковий соціальний захист, підвищення рівня безпеки від випадків травматизму під час виконання робіт у лісовому господарстві – основний пріоритет діяльності служби охорони праці на підприємстві.
В рамках заходів з нагоди Дня охорони праці зустрівся з трудовим колективом лісгоспу страховий експерт з охорони праці Бершадського відділення УВД ФСС України у Вінницькій області І.А. Рутковський.
Під час проведення тижня охорони праці у ДП «Бершадський лісгосп» увагу приділено санітарно-побутовим умовам робочих місць, забезпеченню працівників засобами індивідуального захисту та необхідними засобами для безпечного ведення робіт, дотриманню вимог безпеки та визначеного технологічного процесу, технічному стану засобів виробництва.
При перевірці звернено увагу на стан куточків охорони праці та ведення документації з охорони праці в підрозділах. Проведено аналіз роботи з охорони праці в кожному підрозділі за період з 1 травня 2020 року до нинішнього часу.
У результаті перевірок кращими підрозділами визначено лісозаготівельну дільницю та автопарк. Кращими працівниками лісгоспу в галузі охорони праці в інших підрозділах лісгоспу стали: трактористи-машиністи л/г виробництва О.Ф. Онуфрієць (Бершадське лісництво), М.П. Токаренко (Сумівське лісництво), В.О. Шаламай (Цибулівське лісництво), стропальник В.Л. Коломієць (нижній склад ст. Генріхівка).
За належний стан охорони праці в підрозділах та на робочих місцях, активну участь та ініціативу у здійсненні заходів щодо підвищення рівня безпеки, забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці працівникам, дотримання вимог безпеки та технології виконання робіт працівниками кращим підрозділам та працівникам оголошено подяки та виплачено премії.
Також в рамках заходів з нагоди Дня охорони праці було проведено конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей» серед учнів шкіл зони діяльності ДП «Бершадський лісгосп». На конкурс надійшло чимало гарних та вдало продуманих робіт. Щиро вдячні усім конкурсантам за активну участь та вкладені зусилля у висвітленні такої нелегкої, але важливої теми - охорони праці. Конкурсною комісією переможцем було обрано Гончарук Дар’ю (Тирлівська філія Шляхівського опорного ЗЗСО І-ІІІ рівнів ім. Г.Й. Кузика). Друге та третє місце вибороли відповідно Войтовська Юліана (Серединський ЗЗСО І-ІІІ рівнів ім. В.М. Думанського Джулинської сільської ради) та Браткова Аміна (Джулинський опорний ЗЗСО Джулинської сільської ради).
Питання охорони праці у лісгоспі завжди на першому місці, адже це стосується життя та здоров’я працівників. Забезпечення гідних умов роботи є основною чіткого, стабільного, ефективного функціонування підприємства.
Пресслужба Вінницького ОУЛМГ