Товариство лісівників України

Новина


Прес-служба Сумського ОУЛМГ

27
вер

Віктор Чигринець: Сьогодення - це місток між минулим і майбутнім

«Сьогодення - це місток між минулим і майбутнім», - говорить начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець. Тому одним з пріоритетів в роботі лісогосподарських підприємств області є виховання лісівничої зміни.
    До слова, на базі підприємств діють 19 шкільних лісництв, роботою яких охоплено близько 1000 школярів. Для занять юних лісівників створені всі необхідні умови, у центральній садибі  управління  - діє музей  лісу.
   У вдячність за допомогу та створені умови для активного дозвілля, вихованці шкільних лісництв, які діють на базі Свеського, Сумського, Краснопільського, Лебединського, Тростянецького, Охтирського та Роменського лісгоспів завітали на лісівниче свято. Юні лісівники створили виставку-презентацію шкільних лісництв, у якій показали напрямки своєї діяльності, теоретичні й практичні роботи та здобутки. 
    Щодо останніх, то уже другий рік поспіль Роменське учнівське лісництво "Совенятко" Роменської ЗОШ І-ІІІ ступенів №11 вітає працівників лісового господарства з їх професійним святом зі сцени. «Совенятко» - абсолютний переможець ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв у м. Житомир та ХІІІ Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвітив у м. Києві. З нагоди свята, за плідну співпрацю з лісгоспом учнівське лісництво отримало від шефів оснащену за останніми технологіями кімнату для навчальних занять.
   Поряд з школярами представили свою виставкову експозицію студенти лісового факультету Сумського національного аграрного університету. Вітаючи лісівників зі святом, керівництво Вишу подарувало начальнику Сумського ОУЛМГ Віктору Чигринцю ландшафтний план дендропарку Глухівського лісгоспу.