Товариство лісівників України

Новина


23
жов

Відновити рослинний світ українських лісів в умовах техногенного навантаження та зміни клімату (ВІДЕО)

Відновити рослинний світ українських лісів в умовах техногенного навантаження та зміни клімату. У стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулась міжнародна науково-практична конференція, присвячена відновленню, охороні й збереженню рослинного світу лісів України. Зокрема глобальне питання стосувалось техногенного навантаження та зміни клімату.
   Особливу увагу присутні приділили видобутку бурштину на Поліссі. Україна займає друге місце у світі за запасами бурштину та попри те його активний видобуток ведеться нелегально. Більше того рослинний світ Волинської, Рівненської та Житомирської областей знаходиться на межі екологічної катастрофи. Саме тому науковці, лісівники та небайдужа громадськість б’є на сполох вже не перший рік.
   Головна проблема для лісівників, це відтворення лісів на ділянках видобутку бурштину. Так-звана “Бурштинова лихоманка” призвела до втрати сотні гектарів здорового лісу. І хоч би як не намагались лісівники заліснити територію, видобуток бурштину залишає негативний слід.
   Саме тому присутні дійшли єдиного висновку – без законодавчого врегулювання проблеми, відновити екосистему Полісся буде дуже складно. Тож всі напрацювання конференції будуть направлені у робочу групу Комітету Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування для врахування в підготовці законодавчих актів.