Товариство лісівників України

Новина


24
чер

Відбулося засідання розширеної колегії Держлісагентства

Головне питання на порядку денному - стан бухгалтерського обліку і достовірність звітності на підприємствах Закарпатського та Івано-Франківського обласних управлінь лісового та мисливського господарства. На цю тему доповідала начальниця відділу бухгалтерського обліку та звітності Галина Байраківська. За результатами перевірки підготовлено відповідний Наказ.
Начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк висвітлив питання організації ведення мисливського господарства  на підприємствах Житомирського ОУЛМГ.

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець і начальник управління лісового господарства та відтворення лісів Ігор Будзінський висвітлили питання виконання Указу Президента України  від  7 червня 2021 року №228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів».

«Держлісагентство, як основний лісокористувач, стане основним драйвером у виконанні цієї програми. Нам належить 73% лісів України (7,6 млн га). 13% (1,3 млн га) - це комунальні ліси, 7% (0,8 млн га) - не надано у користування, 1% належить Міноборони і ще 6% - іншим лісокористувачам. Зараз ми активно напрацьовуємо кроки, щоб виконати амбітний план. Пропонуємо всім небайдужим громадянам долучитися до залісення країни! Найближчим часом розкажемо, як це можна зробити», - повідомив Голова.

Також Юрій Болоховець розказав про етапи реформування галузі.

Один із етапів реформи - діджиталізація. Генеральний директор ДП «Лісогосподарський Інноваційно-Аналітичний Центр» Юрій Сотник доповів, що зараз  завершуються роботи щодо надання адміністративних послуг (лісорубний квиток та сертифікат про походження лісоматеріалів) через державну систему «Дія».

Крім того, Василь Масюк, головний редактор газети «Деревообробник»,  виступив із доповіддю на тему «шлях формування довіри та поваги до лісівників у суспільстві».

Голова Ради старійшин Товариства лісівників України Валерій Самоплавський виступив перед колегією з нагоди 100-річчя від дня народження Міністра лісового господарства Української РСР  Лукꞌянова Бориса Миколайовича.