Товариство лісівників України

Новина


26
кві

Відбулося розширене засідання колегії Держлісагентства за підсумками І кварталу 2024 року

Галузь продовжує демонструвати позитивну динаміку за всіма господарсько-фінансовими показниками: підвели підсумки роботи лісової галузі за I квартал 2024 року на розширеному засіданні колегії.
З початку цього року у підвідомчих лісах галузі ліквідовано 130 пожеж на площі 366 га. З яких 82 пожежі на площі 317 га (86% від загальної площі пожеж) сталося внаслідок російської агресії.
«Забезпеченість відомчої пожежної охорони пожежною технікою є її основою у боротьбі з лісовими пожежами. Потреба в забезпеченні пожежними автомобілями на початок року становила 53 одиниці. Окрім того, потребує оновлення наявна на підприємствах пожежна техніка», - підкреслив Тарас Лимар.
✅ Про стан нормативно-правової бази у галузі мисливського господарства та полювання, а також необхідності комплексного підходу до зміни законодавства у сфері мисливського господарства з урахуванням воєнного стану проінформував начальник відділу мисливського господарства та полювання Володимир Каленіченко.
 “Першим кроком у започаткуванні змін у законодавстві має стати прийняття розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Стратегії мисливського господарства України на період до 2035 року». Даний документ передбачає внесення ряду змін до діючих та розроблення нових, орієнтованих на кращий досвід Європи нормативно-правових актів”, - зауважив Володимир Каленіченко.
За результатами розглянутих питань колегія Держлісагентства прийняла рішення вжити низку невідкладних заходів. Серед яких:
✔️ Провести інвентаризацію наявної пожежної техніки з метою її оновлення;
✔️ Розробити інтерактивну карту мисливських угідь з урахуванням пропозицій, наданих ВО «Укрдержліспроект»;
✔️ Створити робочу групу для проведення детального аналізу законодавства у галузі мисливського господарства і на його основі підготувати проект нової редакції Закону «Про мисливське господарство» та інших нормативно-правових актів.
Окрім того, на колегії Держлісагентства наголосили на забезпеченні неухильного виконання спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) відповідно до рішень Ради національної безпеки і оборони України, введених у дію указами Президента України.