Товариство лісівників України

Новина


28
сер

Важливі цілі та завдання юних лісівників

Юні лісівники Рудницького шкільного лісництва на чолі з керівником гуртка Курчик Оксаною Миколаївною ставлять перед собою цілі і впевнено та активно крок за кроком їх досягають.
   А цілі у них важливі:
- Вивчати та знайомитися з основами лісництва, сучасними технологіями вирощування рослин;
- Формувати екологічну культуру, бережливе ставлення до роботи;
- Розвивати інтереси до лісогосподарської праці;
-Брати участь у суспільно-корисній роботі та допомагати фахівцям лісового господарства у проведені заходів з охорони лісу від самовільних рубок та інших лісопорушень.

Найбільше вихованцям подобається робота в шкільному розсаднику – де вирощують сосну звичайну у штучних коробах, які займають 0,04 га, саджанці дуба червоного, а з часом плоди своєї праці діти висаджують у лісі та доглядають, спостерігаючи за процесом росту.

Гордяться тим, що зуміли виростити суницю в кімнатних умовах, допомагають заготовляти лікарську сировину, підгодовують диких тварин і птахів взимку.

А ще – не поступаються кращими місцями у конкурсах «Майбутнє лісу у твоїх руках», «З турботою про птахів», «Охорона праці та безпека виконання робіт у лісовій галузі очима дітей», «Посади дерево», «Новорічна іграшка».

Невдовзі знову розпочинається навчальний процес. А це означає, що на вихованців шкільних лісництв чекають нові захопливі пригоди, високі цілі, конкурси та клопітка і самовіддана праця.