Товариство лісівників України

Новина


19
кві

Вагома перемога романковецьких юних дослідників-лісівників

Днями юні лісівники краю взяли участь в обласному етапі Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв закладів загальної середньої та позашкільної освіти, який проходив у новому для всіх форматі – онлайн.
Юні любителі природи з Клішковецької, Мамаївської, Сокирянської, Герцаївської, Сторожинецької та Чернівецької територіальних громад презентували свої шкільні товариства, повідали про їх досягнення та здобутки. Наразі захищали власні науково-дослідні роботи,  виконані з проблем та досягнень лісівничої галузі краю. 
На думку обізнаного та досвідченого журі, до складу якого ввійшли науковці, викладачі Чернівецького національного університету та Сторожинецького лісового коледжу,  фахівці  лісової галузі краю   всі творчі експерименти, представлені юними любителями природи, вирізняються актуальністю порушеної проблеми, високим рівнем виконання і цікавим викладенням власних поглядів, суджень та висновків. 
 Переважна тематика досліджень -  перспективи та проблеми відновлення букових насаджень краю. Серед інших наукових робіт вирізнявся своєю неординарністю та прогресивністю експеримент юних Романковецьких ліцеїсток  – вони  предметно аналізували  можливості вирощування на території Чернівеччини високопродуктивної культури павловнії. 
Одностайно переможцем обласного етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв  визнано учнівське лісництво Романковецького ліцею імені академіка Костянтина Поповича Сокирянської  територіальної громади, яке представляли  Ксенія ШАМБРА, Анастасія  ГУЙВАН та Яна БАБІЙ під керівництвом  Вікторії АЗІМОВОЇ. Відтак учнівське лісництво, що функціонує при Сокирянському лісовому господарстві, у вересні нинішнього року  візьме участь у фінальному етапі конкурсу, що проходитиме у   Кропивницькому. Всі  інші учасники -  визнані призерами та нагороджені відповідно.