Товариство лісівників України

Новина


01
сер

В Житомирі з’явилася перша Космічна Лісова Алея Світу

Товариство лісівників Житомирської області разом з працівниками Житомирського держлісгоспу взяли участь у безпрецедентній акції – закладання першої Космічної Лісової Алеї Світу, або КЛАСу!
     Ідея виникла не просто так, саме сьогодні відомий на весь світ Житомирський Музей Космонавтики імена Сергій Корольова святкує свій день народження. З нагоди свята усіх житомирян та гостей міста чекала насичена програма заходів, серед яких і закладання КЛАСу – космічної лісової алеї світу.
     «У нас давно була ідея дещо озеленити нашу територію, додати соковитих зелених фарб до стриманості граніту і каміння», -  каже директорка  музею Ірина Дячук.
     Лісівники завітали із зеленими насадженнями: гніздовидними ялинками, ялівцем, самшитом, котрі відтепер прикрашатимуть вхід до музею, та й клумбу довкола пам’ятника Корольову. Мета акції полягала ще й у тому, щоб вкотре привернути увагу громадськості до проблеми всихання хвойних лісів, необхідності збереження легенів планети, правильного поводження у лісі.
     Діти залюбки взялися закладати алею, у цьому їм допомагав добрий знайомий робот Мекканоїд, який вже виконав свою функцію у космічному просторі, а тепер активно допомагає землянам, у тому числі садити ліс.
   Працівники музею та й самі відвідувачі щиро раділи лісовому озелененню території й виказували сподівання, що на Марсі не тільки «яблуням цвісти», а й нашим Поліським лісам гомоніти.
Ліс, або, як серби кажуть, шума, -
Це не просто сосни та дуби:
Не одна там народилась дума,
Повна щастя, ніжності, журби.
Гомонить він з вечора до рання
Незглибимий, як людське життя.
Не одно там виникло кохання,
Не одно змужніло там дитя.
Максим Рильський