Товариство лісівників України

Новина


03
лют

УВАГА! ЗАПРОШУЄМО ДО УЧАСТІ У РОБОТІ КРУГЛОГО СТОЛУ «Перспективи відтворення лісів України: можливості використання інтродуцентів та загрози інвазійних видів»

ННІ Лісового і садово-паркового господарства НУБіП України за підтримки Товариства лісівників України ініціює проведення круглого столу на тему: «Перспективи відтворення лісів України: можливості використання інтродуцентів та загрози інвазійних видів».
До дискусії запрошуються представники інститутів НАН України, НААН України, профільних університетів МО України: Національного лісотехнічного університету України (м. Львів), Сумського національного аграрного університету, Поліського національного університету, представники Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Держекоінспекції, ОВДА південно-східного регіону, ДАЛРУ, науково-дослідних інститутів, ДП «Ліси України», громадських організацій екологічного спрямування. 
Час і місце проведення: 16 лютого 2023р. м. Київ, НУБіП
Долучитися до роботи круглого столу можна як в режимі оф-лайн, так і он-лайн.
Звертаємося до бажаючих взяти участь у роботі круглого столу (науковців, представників Держлісагентства,  лісівників-практиків, які мають практичний досвід роботи в даній тем)  попередньо повідомити до 10 лютого 2023р., хто зможе брати безпосередню участь у дискусії в Києві, чи учаснику потрібне підключення для виступу  в он-лайн режимі. 
Про бажання і можливість долучитися до роботи круглого столу, ваші пропозиції до проєкту рішення круглого столу просимо письмово надсилати на  адресу: dendrology.nubip@remove-this.gmail.com
Довідки  за телефоном: 044 527 85 18. 
Організаційний супровід круглого столу  забезпечує кафедра ботаніки, дендрології та лісової селекції (завідувач кафедри Ю.М. Марчук).
Відповідальний секретар Дубчак Марія Юріївна 
Додаткова інформація:     29.09.2022р. РНБО прийняте  Рішення  «Про охорону, захист, використання та відтворення лісів України в особливий період» , яке було введене в дію Указом Президента України від 29.09.2022р.  №675/2022.
У документі є доручення залучити до обговорення вчених - фахівців лісового господарства (п.7): «Спільно з Національною академією наук України, Національною академією аграрних наук України опрацювати питання стосовно розроблення наукових рекомендацій щодо застосування нових перспективних інтродукованих видів деревних порід для часткової заміни аборигенних деревостанів, які всихають, підвищення продуктивності і біологічної стійкості майбутніх лісів, забезпечення захисту лісів від шкідників і хвороб» (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/n0015525-22)