Товариство лісівників України

Новина


21
бер

Україна вперше цього року експортує партію сіянців дерев до країн ЄС!

Відзначаємо міжнародний день лісів важливою перемогою. ДП "Ліси України" підписало угоду зі Словаччиною на постачання 110 тисяч сіянців сосни та ялини з закритою кореневою системою (ЗКС).
Замінюємо сировинний експорт продукцію власного виробництва. 
Вперше львівський насіннєво-селекційний центр ДП «Ліси України» експортував сіянці минулого року. Відгуки європейських клієнтів позитивні. Тож цього року знову маємо великий контракт. 
Проводимо перемовини щодо придбання сіянців ще з низкою клієнтів. Не лише європейських.
Чому такий попит на садивний матеріал із ЗКС❓
Сіянці з закритою кореневою можна висаджувати чи не цілий рік, що значно спрощує роботу лісівників. А витрати на створення лісу зменшуються на 35%. Адже сучасні заводи потребують значно менший обсяг насіння, менше добрив, менше площі, менше робіт із догляду після висадки, тому що у сіянців із ЗКС більша енергія росту.
Наразі лісонасіннєві заводи ДП «Ліси України» працюють у Житомирській, Тернопільській, Хмельницькій, Львівській, Кіровоградській областях. Ми створили цю мережу лише за декілька років!
Сьогодні запускаємо в роботу ще один центр на Івано-Франківщині.
Наша мета – 40 млн сіянців на рік із ЗКС. Більша частина призначена для України, але плануємо нарощувати і експорт.
Гасло цьогорічного Дня лісів – лісові інновації та нові рішення задля покращення світу.
Мережа лісонасіннєвих центрів ДП «Ліси України» є саме таким інноваційним рішенням. Ми створюємо якісні та стійкі до змін клімату ліси, зробили новий дуже конкурентний продукт і наповнюємо бюджет країни!