Товариство лісівників України

Новина


10
гру

У вінницьких лісівників – відповідальна пора підгодівлі диких мисливських тварин.

У вінницьких лісівників – відповідальна пора. Адже зима - найважча пора року для диких мисливських тварин: різко погіршуються умови добування корму. А в засніжені та морозні зими це призводить до підвищення смертності або надмірного виснаження диких тварин. Тому державна лісова охорона ДП «Могилів-Подільський лісгосп» розпочала підгодівлю диких мисливських тварин.
   Для підгодівлі диких тварин заготовлено 5000 кг кукурудзи, 2500 кг ячменю, 4250 кг сіна і 8600 кормових віників із листяних порід. В мисливських угіддях лісгоспу облаштовано 41 підгодівельний майданчик, 120 годівниць, 290 солонців, закуплено одну тонну солі. До слова, рослиноїдні тварини, особливо копитні, відчувають нестачу солі не тільки взимку, але й літом.
  -У цей період лісівники та єгерський склад підприємства викладають заготовлені корми в годівниці та на підгодівельні майданчики, щоб поповнити організм дичини калоріями та мінералами. Тільки така наша допомога дозволить звірині успішно перезимувати та привести навесні здорове молоде покоління, - розповідає мисливствознавець ДП «Могилів-Подільський лісгосп» Нагорняк Сергій Михайлович.
  Для збагачення загального природного біорізноманіття в мисливських угіддях господарства створено в Івашковецькому лісництві вольєр для напіввільного утримання тварин площею 100 га. У ньому перебуває поголів’я оленя плямистого (10 голів), муфлона (3 голови) та кабана дикого (20 голів). У вольєрі в різних місцях поставили 3 годівниці, які вже наповнені сіном і кормовими добавками, а також 2 солонці із спеціальною сіллю, насиченою мінералами і вітамінами.
   Дикі звірі - це загальнодержавне багатство, яке потребує уважного і турботливого ставлення. А понесені затрати на їхню охорону окупляться безцінними хвилинами спостереження за красою навколишньої живої природи.