Товариство лісівників України

Новина


20
лис

У Львові відбулися «Дні зеленої економіки»

16 – 17 листопада, у Львові в приміщенні БанкГотелю, пройшла міжнародна конференція «Дні зеленої енергетики», метою якої було створення платформи для налагодження співпраці українських та європейських учасників ринку біомаси, ринку твердих побутових відходів (ТПВ) та відходів електронного та електричного обладнання (ВЕЕО).
Серед учасників конференції були представники департаментів екології та природних ресурсів, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації, виробники твердої біомаси, електроенергії та тепла з біомаси, підприємства, які займаються ТПВ, біогазом, агроенергетичні компанії, виробники котлів та установок, інвестори, представники органів місцевого самоврядування з питань енергетики і управління твердими відходами, експерти, консультанти, керівники проектів з популяризації розвитку біоенергетики в країні.
Відтак, учасники порушили питання створення рівних правил гри для бізнесу на ринках зеленої економіки, управління твердими побутовими відходами, відходами електронного та електричного обладнання, ринків біомаси в країнах ЄС, перехід на теплопостачання на твердій біомасі в ОТГ.
На конференції, також, були присутні польські колеги. Вони ділилися своїм досвідом розвитку бізнесу з ефективного використання біопалива, який в Польщі,  розвивається упродовж 6-ти років та підтримується на державному рівні.