Товариство лісівників України

Новина


25
тра

У філіях Подільського лісового офісу проводять наглядовий сертифікаційний аудит щодо дотримання стандартів FSC

Нагадаємо, Forest Stewardship Council® є організацією, що відповідає за сертифікацію лісів та всіх видів деревини. Дотримання її рекомендацій дозволяє здійснювати заготівлю деревини без впливу на біологічні ресурси та структуру лісів.
Цього року усі 16 лісових господарств Буковини, Хмельниччини та Тернопільщини отримали сертифікати FSC®. Вони видаються організації на 5 років. Протягом цього періоду проводять короткі наглядові аудити (не рідше одного разу на рік). Під час аудитів орган з сертифікації перевіряє, чи відповідає філія принципам, викладеним у міжнародному стандарті.
Сертифікація здійснюється міжнародною компанією SGS, яка акредитована
Лісовою Наглядовою Радою. Під час візиту аудитори та експерти відвідують лісництва, аналізують ведення необхідної технічної документації, проводять співбесіди-інтерв’ю зі спеціалістами, оглядають ділянки лісу, де проводяться лісогосподарські роботи, а також
лісові розсадники, дослідні ділянки тощо.
За результатами аудиту фахівці приймають рішення: рекомендувати продовження
строку дії сертифікату філії, чи ні. 
Отримання сертифікату FSC - це однин із пріоритетних напрямів роботи під час реформування лісової галузі. Наявність сертифікату засвідчує, що лісова продукція надходить з лісів, ведення господарства в яких здійснюється на принципах невиснажливого, постійного і неперервного лісокористування.
Сертифікат FSC слугує «перепусткою» на міжнародні екологічно чутливі ринки, демонструє прихильність виробника до відповідального ставлення до природи та дотримання високих міжнародних вимог щодо ведення лісового господарства.