Товариство лісівників України

Новина


20
кві

У держлісгоспах Сумщини висадили майже 5 мільйонів дерев та продовжують висаджувати ліс

На Сумщині щоденно додаються нові площі молодих лісів. Лісівники працюють над виконанням заходів програми Президента України «Зелена країна», створюють, відновлюють та доповнюють лісові насадження.
Наразі площа висадженого лісу складає 763,2 га, з яких 743,1 – це лісовідновлення, та 20,1 га – це ліси, створені на нових землях.

Найбільше – 10 га – висадили лісу на нових землях у Конотопському держлісгоспі, 6 га – у Лебединському, 2,1 га – у Сумському та 2 га – у Краснопільському підприємствах.

Відновили лісу найбільше шосткинські лісівники – 189 га, 146 га висадили у Конотопському держлісгоспі, 139 га – у Свеському, 96 га – у Лебединському, 53, 5 га – у Сумському, 46 га – в Охтирському, 39 га – у Тростянецькому та 34,5 га – у Краснопільському підприємствах.

Доповнення лісових культур попередніх років створення провели загалом на площі 142 га. На площі 147 га спланували забезпечити сприяння природному поновленню лісових культур.

«У цьому році, у зв’язку з воєнним станом, держлісгоспи області мали два плани на весняну лісокультурну кампанію. Один, який сформували ще до війни, на початку року. Інший, оперативний, був сформований у час активних бойових дій. На сьогодні, оперативний план воєнного часу виконаний на 155% та на вже на 82 % виконали план мирного часу», – коментує хід лісокультурної кампанії заступник начальника Сумського ОУЛМГ Олександр Забара.

Лісокультурна кампанія продовжується.