Товариство лісівників України

Новина


31
бер

У Чигиринському лісгоспі вже висадили 60 гектарів лісів

У Чигиринському лісгоспі триває лісокультурна кампанія. Наразі чигиринські лісівники вже висадили 60 гектарів лісу. Також здійснили доповнення лісових культур на загальній площ 26 га.
   Загалом же чигиринські лісівники цьогоріч планують відтворити ліс на загальній площі 176,1 га, роботи здійснюватимуться у рамках програми “Зелена країна”. Під час запланованих лісокультурних робіт створять 53,1 га лісових культур сосни, 107,2 га – дуба та 12 га – інших листяних порід. Для цього в лісових розсадниках виростили 1,3 млн шт. сіянців деревних та чагарникових порід.
   Лісопосадкові роботи чигиринські лісівники проводять як ручним способом, за допомогою меча Колесова, так і механізованим – трактором МТЗ-82 з агрегатом. Під час цих робіт планують висадити 316 тис. шт. сіянців сосни, 357 тис. шт. сіянців дуба та 23 тис. шт. сіянців інших листяних порід. Крім того, лісові культури створюють й шляхом висівання лісового насіння, загалом висіють 1200 кг насіння основних лісоутворюючих порід на ділянки.
   Решту лісового насіння, а це 15,5 тонн, за сприятливих погодних умов буде висіяне у лісові розсадники на загальній площі 2 га. Зокрема, висіватимуть насіння сосни, дуба, липи широколистої, акації білої та ін.