Товариство лісівників України

Новина


24
вер

У Черкасах відбулася розширена колегія Державного агентства лісових ресурсів України

Головне питання - вирощування посадкового матеріалу із закритою кореневою системою та створення лісових культур на базі держпідприємств Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства. На цю тему доповідав начальник облуправління Олександр Дзюбенко.
“Лісогосподарськими підприємствами, діяльність яких координується Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, з метою створення високопродуктивних лісових насаджень, активно проводиться робота по створенню лісових культур сіянцями із закритою кореневою системою. Починаючи з 2008 року в Смілянському лісгоспі практикується створення лісових культур з головною породою дуб звичайний з використанням таких сіянців. За період з 2008 року по 2021 рік у Смілянському лісгоспі створено 686,9 га лісових культур дуба звичайного із закритою кореневою системою, що становить 46% від загальної кількості лісових культур дуба звичайного вирощеного за цей період”, - повідомив Олександр Дзюбенко.

Крім цього, заступник  Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Віктор Смаль презентував на колегії майбутню цифрову екосистему галузі “Лісовий портал”.

Завідувачка Сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків із громадськістю Любов Полякова підняла питання проведення громадської акції «Створимо ліси разом» в рамках програми Президента “Зелена країна”.

Начальник Управління лісового господарства та відтворення лісів Ігор Будзінський доповів про стан організації виконання Указу Президента України від 07.06.2021 № 228/2021 «Про деякі заходи щодо збереження та відтворення лісів» та про прискорення робіт з відведення і таксації лісосік в насадженнях державних підприємств, які координуються Луганським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, пошкоджених пожежами 2020 року.

Заступниця начальника Управління стратегії та економічного розвитку Валентина Уварова підняла проблемні питання реформування державних лісогосподарських підприємств.

Головна спеціалістка з питань запобігання та виявлення корупції Марина Єзерська підвела підсумки антикорупційної діяльності підприємств галузі за  І півріччя 2021 року.