Товариство лісівників України

Новина


08
кві

Тростянецькі лісівники не дали вогню дістатися до лісу

Тростянецькі лісівники не допустили розповсюдження вогню на лісовий масив та житловий сектор. Загорання сталося у вівторок, 6 квітня, близько 14.00 год.
«До пожежного спостерігача Тростянецького лісгоспу надійшло повідомлення про загоряння сухої трави між селами Олексине та Білка (Буймерський старостинський округ) на площі 20 га. Через суху та вітряну погоду вогонь досить швидко розповсюджувався. Існувала реальна загроза перекидання вогню на лісовий массив Маківського лісництва лісгоспу, що ріс за 10 метрів від спалаху. Та на житловий сектор, відстань від якого була близько 100 метрів», - коментує подію директор Тростянецького лісгоспу Віктор Зубко.
Працівникам Маківського лісництва та бійцям пожежної команди підприємства знадобилось майже годину, щоб приборкати вогонь.
«Вогонь встиг знищити близько 5 га залишків сухої рослинності, але подальшого розповсюдження полум’я рятувальники не допустили», - продовжує директор підприємства.
Тростянецький лісгосп закликає громадян неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій, не розводити багаття у вітряну погоду та не викидати недопалки в траву й на узбіччя доріг.
У випадку виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій лісгосп радить терміново звертатися до Служби порятунку за номером «101».
БЕРЕЖІТЬ ЛІС І ЗЕМЛЮ ВІД ПОЖЕЖ!