Товариство лісівників України

Новина


26
чер

Триває дводенне розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України

У Вінниці на базі обласного управління лісового та мисливського господарства триває дводенне розширене засідання виїзної колегії Державного агентства лісових ресурсів України.
В роботі колегії взяв участь і виступив перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації А.П. Гижко. Головує на колегії заступник Голови ДАЛРУ Володимир Бондар. Володимир Налькович відмітив, що Вінниччина є полігоном передового досвіду в умовах Поділля з підвищення продуктивності лісів та збагачення їхнього породного складу.

Групі вінницьких лісівників Гижко А.П., Бондар В.Н., Бондар А.О. вручили високі нагороди від Держлісагентства та Вінницької ОДА.

Лісівники-фахівці лісового та мисливського господарства з усієї України обговорюють питання лісовідновлення та лісорозведення, сучасних методів формування високопродуктивних лісів майбутнього, ведення мисливського господарства. Вінницькі лісівники мають багатий багаторічний досвід вирощування дубових дібров і готові поділитися ним з колегами.

З першим питанням порядку денного «Сучасний стан лісовідновлення та формування високопродуктивних лісових насаджень у дібровах Вінниччини» на засіданні виступив Анатолій Бондар, начальник Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства. Держпідприємства лісового господарства Вінниччини велику увагу приділяють питанням невиснажливого використання лісових ресурсів та формування біологічно стійких високопродуктивних насаджень: впродовж останніх 20-ти років тут впроваджують у виробництво власні, науково обгрунтовані, нові технології створення та вирощування лісових культур.

Заслухано доповіді фахівців у галузі ведення мисливського господарства. Зокрема – начальника управління мисливського господарства та полювання ДАЛРУ І. Шеремети, який проаналізував стан ведення мисливського господарства в Миколаївській, Одеській, Херсонській та Харківській областях. Питанням санітарного стану лісів та масового всихання дерев через засилля шкідників присвятив свій виступ директор ДП «Вінницялісозахист» Володимир Чудак.

Про досвід ведення лісового господарства колег-лісівників Словенії та Австрії учасників колегії проінформували начальники Івано-Франківського, Чернівецького, Київського обласного та по м. Київ, Рівненського, Закарпатського обласних управлінь лісового та мисливського господарства Р. В. Осташук, В. А. Сахнюк, О. Л. Бойко, В. М. Сухович, В. І. Мурга.

Завідувач сектора міжнародних відносин, науки та зв’язків із громадськістю ДАЛРУ Л. В. Полякова представила передовий досвід ведення лісового господарства Австрії. Заступник начальника відділу використання лісових ресурсів ДАЛРУ О. В. Рибак у своїй доповіді зупинився на питаннях ведення лісового господарства у сусідній Словенії.