Товариство лісівників України

Новина


07
тра

Сумські лісівники вшанували ветеранів Другої світової війни

Травень багатий на святкові дні. Та особливе місце серед них займає 9 травня - День пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У цей день зливаються воєдино почуття болю, радості та гордості за власний народ.
Кожного року в переддень 9 Травня квітами та подарунками вітають сумські лісівники своїх колег - ветеранів війни, відвідуючи їх у домівках. Час невпинно спустошує їх лави, але пам'ять про них живе в серцях і передається від покоління до покоління.
Голова профспілки Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Людмила Антипенко добре пам'ятає той час, коли вітання ветеранів війни з числа колишніх працівників управління займало цілісінький день. У цьому році «вітальний маршрут» вже налічував лише одного адресата…
Напередодні Дня Перемоги, у п'ятницю, 7 травня Людмила Антипенко разом з начальником відділу лісового господарства управління Анатолієм Омельченком побували у Людмили Петрівни Москальчук - дружини ветерана війни, колишнього начальника відділу лісового господарства управління Федора Степановича Москальчука.
Старше покоління лісівників Сумщини ще пам'ятає Федора Степановича - цього досвідченого лісовода, моряка Дніпровської флотилії. Анатолій Омельченко говорить, що у відділі збереглись робочі журнали попередника з лісогосподарської діяльності. А у кабінеті відділу і нині відлічує час його годинник, який він приніс зі свого бойового корабля на своє робоче місце…
Анатолій Омельченко та Людмила Антипенко привітали Людмилу Петрівну з наступаючим святом й передали відання від лісівників Сумщини та особисто від начальника управління Віктора Чигринця.