Товариство лісівників України

Новина


27
січ

Створено Електронну бібліотеку лісівників Хмельниччини

З метою забезпечення працівникам лісогосподарських підприємств, природознавцям, природолюбам, керівникам і вихованцям учнівських лісництв та гуртків юних лісівників області вільного доступу до змістовних джерел знань про природу й цікаві місця, події і відомих людей рідного краю, фахівцями Хмельницького ОУЛМГ спільно з місцевими науковцями, освітянами і педагогами-натуралістами Хмельницького ОЕНЦУМ створено електронну бібліотеку літератури лісогосподарського, природничо-краєзнавчого, інформаційно-довідкового, науково-популярного і навчально-методичного змісту у цифровому форматі.
Цей проект було реалізовано завдяки тісній і плідній співпраці хмельничан з Національним ЕНЦУМ МОН України та раціональному використанню ресурсів електронної бібліотеки на його сайті.
 Електронна бібліотека лісівників Хмельниччини (kmlis.gov.ua)   розміщена на головній сторінці сайту обласного УЛМГ «Ліси Хмельниччини» окремою рубрикою з відкритим доступом для всіх бажаючих користуватись її літературою. В ній є ряд книг, створених спільними зусиллями лісівників і освітян, оцифрованих та надрукованих за допомогою фахівців місцевого видавництва ТОВ «Поліграфіст» (м. Хмельницький).
    Тематична література бібліотеки творилася за підтримки керівництва й участі наукових працівників Національної академії педагогічних наук України, Національного університету біоресурсів і природокористування, Інституту лісового і садово-паркового господарства Національного лісотехнічного університету України (м. Львів), Хмельницького й Кам’янець-Подільського ім. Івана Огієнка національних університетів та Хмельницького ОІППО. Ці видання відзначені високими нагородами національного й міжнародного ґатунків і користуються попитом юних та дорослих читачів у шкільних і громадських бібліотеках, а віднині доступні в оцифрованому варіанті широкому загалу в мережах Інтернету ще й для забезпечення потреб дистанційного режиму навчання учнів та студентської молоді в умовах протиепідемічного карантину.
    Літературу електронної бібліотеки лісівників Хмельниччини можна знайти й скачувати, чи відкрити і читати на сторінці сайту Хмельницького ОУЛМГ за посиланням:  kmlis.gov.ua