Товариство лісівників України

Новина


04
жов

Стартував Всеукраїнський зліт учнівських лісництв 2022

Цього року у заході бере участь 18 команд з різних областей, фактично, з усієї України. І кожен з них – талановитий, перспективний, амбіційний.
Оскільки минулого року зразкове учнівське лісництво «Пліщинське» Шепетівського лісгоспу вибороло першість серед учнівських лісництв України, цього року ми маємо честь організовувати Всеукраїнський зліт учнівських лісництв лісогосподарських підприємств і закладів. Щоправда – онлайн, задля безпеки усіх нас. До речі, саме це учнівське лісництво представляє Хмельниччину і цьогоріч. На всіх конкурсантів впродовж трьох днів чекає декілька етапів: захист науково-дослідницьких робіт; презентація досягнень учнівських лісництв; підбиття підсумків, визначення переможців і закриття Всеукраїнського злету.
Сьогодні діти представили свої науково-дослідницькі роботи. Оцінювало напрацювання професійне журі. 
Теми робіт – найрізноманітніші: пожежна безпека в лісах, етіологія поперечного раку дуба звичайного, оптимізація технології вирощування сіянців, біоекологічні особливості та якісні характеристики форм клена-явора тощо. Усі гідно та на високому рівні захистили свої роботи.
Уже завтра діти показуватимуть чим живе їхнє учнівське лісництво, які досягнення мають та чим можуть похизуватися.