Товариство лісівників України

Новина


Фото Ірина Кабанова

18
січ

Справжнє свято для малечі у Лісівничому молодіжному центрі

18 січня, напередодні Водохреща до Лісівничого молодіжного центру, що діє у Воротнівському лісництві ДП «Ківерцівське ЛГ», завітали колядники з Піддубцівської ЗОШ І-ІІІ ст. та діти переселенців з Донбасу
   Перші приїхали подякувати лісівникам за підтримку, другі – відпочити, помилуватися чарівною природою зимового воротнівського лісу, долучитися до підгодівлі птахів та диких качок, які зимують у місцевому ставку. Гостей зустрічали керівник-координатор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук та лісничий Воротнівського лісництва ДП «Ківерцівське ЛГ» Юрій Курчик.
   І цього разу не обійшлося без пізнавальних цікавих розмов. Бо ж після колядування і хороводів біля ялинки господарі запросили дітей та їхніх мам до приміщення ЛМЦ, пригостили усіх смачним чаєм з лікувальних лісових трав, а ще кутею.
   Юрій Курчик від імені начальника Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко та директора ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталія Каращука подякував за співпрацю та допомогу у лісівничих справах, бережливе ставлення до природи, любов до лісу та вручив солодкі подарунки.
   А ще діти переселенців з Донеччини та Луганщини разом із батьками взяли участь у майстер-класі з виготовлення смаколиків для пернатих.
   Ласощі лісовим птахам діти розвісили на деревах. Не забули погодувати і качок, що живуть на воротнівських ставках, та відвідати оленів, які мешкають у вольєрі.
   Цю поїздку у Волинську Швейцарію, як називають Воротнівський ботанічний заказник, організували для дітей та їхніх мам голова громадської організації «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлия Евпак (Julia Yevpack) та менеджер соціальних проектів цієї ж організації Julia Porohnavets Юлія Порохнавець.