Товариство лісівників України

Новина


20
сер

«Служу народу України і його Величності Українському Лісу – Товариство лісівників України відзначило своїми нагородами ветеранів лісової галузі

«Служу народу України і його величності Українському Лісу», - такі слова звучали на засіданні колегії Держлісагентства України, яка відбулася 19 серпня під час вручення нагород від Товариства лісівників України.
  На колегію виносилися важливі для галузі питання, але перед початком серйозної розмови  заплановано було урочисте нагородження ветеранів галузі від Товариства лісівників України, адже засідання колегії відбувалося напередодні визначної для України події – 30-річчя Незалежності нашої держави.

 За словами, Голови Держлісагентства України Юрія Болоховця,

«Ми зустрічаємося напередодні дуже важливої для кожного українця події – Україна святкуватиме 30-річчя Незалежності держави. За ці роки Україна подолала дуже багато складних  перешкод і випробувань. Звичайно, їх буде ще більше і лише, завдячуючи нашій праці, єдності і вірі в майбутнє, ми зможемо подолати ті виклики, які стоять перед нами. Ми маємо бути безмежно вдячні нашим предкам за той фундамент, який вони заклали для нас, адже завдячуючи їм, ми сьогодні можемо міцно стояти, опираючись на нього .
  Разом з вами ми створюємо майбутнє для наших нащадків і, звичайно, маємо усвідомлювати всю ту повноту відповідальності, яка покладена на нас, лісівників, Президентом країни і, в цілому, суспільством. Я впевнений, що разом, використовуючи той досвід, ті знання, і ту єдність, яка є в рядах лісівників, ми зможемо впевнено вправитися з цим завданням. Нехай це свято додасть кожному з нас наснаги, впевненості для досягнення тих здобутків, заради процвітання нашої Батьківщини. Сьогодні ми вважаємо за необхідне відзначити тих людей, які віддали лісовій галузі більше 30 років свого життя, своєї праці, які і створювали той фундамент, на якому тримається наша галузь».

   Голова Товариства лісівників України Юрій Марчук:

«Дійсно, 30 років Незалежності держави – це невеликий термін для її становлення, а більше 30-ти років роботи в лісовій галузі – це продуктивний вік однієї людини, яка віддала себе, своє життя і здоров’я непростій роботі в лісовому господарстві. Тому, за дорученням Президії Товариства лісівників України, зачитую рішення про нагородження. Сказати ветеранів – було б неправильно, скажу – мудрих людей, які багато років пропрацювали в галузі, які залишили за собою продуктивні ліси, бо ліс, посаджений 30 років тому, сьогодні – вже справжній ліс. Я думаю, що нам потрібно рівнятися на цих людей, бо у них є чому повчитися…»

Найвищу  відзнаку Товариства лісівників – нагрудний знак і звання «Почесний лісівник України»

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець вручив людині, яка очолювала лісову галузь України 15 років ( 1987 – 2002 р.р.),  нині Почесному Голові ТЛУ Валерію Івановичу  Самоплавському  і  Голові  Держкомлісгоспу України у 1985-1986 роках (нині перший віце-президент Всеукраїнської асоціації мисливців і користувачів мисливських угідь) Віктору Червоному.
 У формулюванні про нагородження ветеранів лісової галузі, які більше 30 років віддали служінню лісу є слова: «За багаторічну сумлінну працю,  високий професіоналізм, визначний особистий внесок у розвиток  лісового господарства та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України».
 Нагруднй знак «Почесний лісівник України» отримали директор УкрНДІЛГА Віктор Ткач, директор УкрНДІ Гірліс Олексій  Голубчак, директор «Укрцентркадриліс» Сергій  Ірклієнко

Дерев’яний наручний годинник з символікою ТЛУ:

•    начальник Вінницького ОУЛМГ  Анатолій Бондар;
•    начальник Сумського ОУЛМГ Віктор Чигринець;
•    начальник Донецького ОУМЛГ Віктор Стороженко;
•    директор Навчально-наукового інституту лісового та садово-паркового господарства НУБіП України Петро Лакида;
•    начальник Відділу з персоналу Держлісагентства України Алла Святецька;
•    головний редактор науково-виробничого журналу "Лісовий і мисливський журнал" Валентина Максименко

Почесною  грамотою Товариства лісівників України нагороджено:

• директора державної організації «Український лісовий селекційний центр» Василя Блистіва;
• директора Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства “Івано-Франківськлісозахист” Володимира Бунія;
• директора Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства “Львівлісозахист” Івана Ясіновського;
• заступника начальника Управління лісового господарства та відтворення лісів - начальника Відділу лісового господарства Державного агентства лісових ресурсів України Василя Матейчика;
• начальника Відділу бухгалтерського обліку та звітності Державного агентства лісових ресурсів України Галину Байраківську;
• заступника начальника Відділу охорони і захисту лісів Державного агентства лісових ресурсів України Ігоря  Віговського;
• завідувача Сектора мобілізаційної роботи Державного агентства лісових ресурсів України Ігоря Перетятка;
• головного спеціаліста Управління лісового господарства та відтворення лісів Державного агентства лісових ресурсів України Юрвія Сидорука;
• головного спеціаліста Управління лісового господарства та відтворення лісів Державного агентства лісових ресурсів України  Тетяну Ензель;
• головного спеціаліста Управління лісового господарства та відтворення лісів Державного агентства лісових ресурсів України  Леоніда Ільченка;
• головного спеціаліста Відділу бухгалтерського обліку та звітності Державного агентства лісових ресурсів України Валентину Молярчук.

Президія Товариства лісівників України прийняла рішення відзначити Почесними грамотами найактивніших керівників обласних Рад ТЛУ:

• голову Волинської обласної Ради ТЛУ Бориса Бабеляса;
• голову Житомирської обласної Ради ТЛУ Василя Зарічного;
• голову Кіровоградської обласної Ради ТЛУ Олега Середюка;
• голову Сумської обласної Ради ТЛУ Віталія Ігнатченка;
• голову Черкаської обласної Ради ТЛУ  Василя Горду;
• голову первинної організації ТЛУ УкрНДІЛГА Світлану Сидоренко 

Подяку Голови Товариства лісівників України отримали:

• головний спеціаліст Відділу з персоналу Держлісагентства України Світлана  Гора;
• головний спеціалісту Відділу з персоналу Держлісагентства України Ірина Токова.

   Щира подяка тим, хто кожного дня сумлінно виконує свою повсякденну роботу, без якої країна не може розвиватися. Особливо  дякую десяткам тисяч лісівників, які працюють задля  майбутнього своїх дітей, онуків, майбутніх поколінь і, без пафосу (бо сьогодні це дуже актуально) – задля збереження життя на нашій планеті, плекаючи ліси, бо ліс – то життя.

      Щиро вітаю вас з 30 річницею Незалежності України!

   З0 років тому, 24-го серпня 1991 року  український народ назавжди змінив свої думки та погляди. Він вибрав свободу і незалежність. За ці роки виросло нове покоління вільних, незалежних, активних молодих українців, з вільним мисленням, своїми поглядами, вірою, зі своїми мріями, одна з яких – вільна, незалежна, процвітаюча Україна. Саме такі українці будують майбутнє, саме вони обороняють наші кордони, нашу землю від ворогів.
   Щира подяка нашим захисникам, які тримають наше небо, схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, відстоюючи незалежність України.
   Бажаю кожній родині добра і любові,  кожному  ветерану, який присвятив своє життя роботі в лісі, уваги і  підтримки колег, любові до рідної землі,  незламної віри в щасливу долю нашої країни!
   Зі святом Незалежності, Україно!

Щиро, з повагою і вірою  у щасливе майбутнє нашої країни,  
Голова Товариства лісівників України                                             Юрій Марчук