Товариство лісівників України

Новина


06
лют

Слобожанський лісовий офіс

Слобожанський лісовий офіс об’єднує Полтавську та Харківську області та входить у ДП "Ліси України".

До складу Слобожанського лісового офісу наразі входить 8 філій:

- Філія «Гадяцьке лісове господарство»
- Філія «Гутянське лісове господарство»
- Філія «Зміївське лісове господарство»
- Філія «Жовтневе лісове господарство»
- Філія «Кременчуцьке лісове господарство»
- Філія «Миргородське лісове господарство»
- Філія «Полтавське лісове господарство»
- Філія «Чугуєво-Бабчанське лісове господарство».

Площа земель лісового фонду Полтавської та Харківської областей, яка координується Слобожанським лісовим офісом, становить понад 655 тис. га.

”Важливим напрямком нашої роботи в обох областях залишається раціональне використання лісових ресурсів, створення нових лісів, охорона від пожеж, ведення мисливського господарства та рекреаційна діяльність. Особливістю Харківщини є те, що чимала частина лісових масивів постраждала внаслідок воєнних дій, ліси пошкоджені вогнем, частково заміновані, деякі контори лісництв знищені. Тому особливу увагу будемо приділяти відтворенню та збереженню лісів від вогню, відбудові лісової інфраструктури. Разом з тим, продовжуємо працювати над забезпеченням населення паливною деревиною та допомогою для ЗСУ», - розповів директор офісу Іван Гришко.

Зазначимо, що створення єдиного господарюючого об’єкта – популярний досвід у європейській практиці. Реформа буде супроводжуватись цифровою трансформацією. Це процес вже триває, але в перспективі система управління державними лісами буде повністю диджиталізована. Умовою реформи є збереження робочих місць у галузі та рівня податкових надходжень до місцевих бюджетів.