Товариство лісівників України

Новина


12
кві

Скільки кРОКІВ від насінини до дерева, дітям розповідають у селекційному центрі ФОТО

У рамках всеукраїнської акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» волинські лісівники не лише працюють над відновленням лісу. Постійними є численні акції, екскурсії, навчальні візити.
   Зокрема вчора, 10   квітня,  ДП «Волинський лісовий селекційно-насіннєвий центр» відвідали учні 3-В класу Луцької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 Луцької міської ради на чолі з класним керівником Оленою Кичук.
   З чого починається ліс, діти та батьки дізналися, побувавши у «Банку насіння». Зараз тут зберігається 300 кг насіння шпилькових порід – сосни, ялини, ялиці. Соснове насіння зібране у лісах всієї області. Дітям особливо цікаво було почути, що у лісу є власний банк, де зберігаються резервні запаси насіння на випадок неврожайного року. Щоб процес відновлення був безперервним.
   Варто зазначити, що цього року підприємством планується висіяти понад 60 кг насіння. Це в майбутньому – півтора мільйона сіянців сосни, які будуть висаджені під час лісокультурної кампанії 2020 року.
    Крім того, у ДП “ВЛНЦ” щороку вирощується в межах мільйона сіянців дуба та 300 тис. – модрини.
    Цього дня дітям також показали, як нарізаються  черенки листяних та хвойних порід для весняного живцювання.
А найбільше дитячих посмішок фотокамера вловила під час посадки шкілки з горобини звичайної. Діти щиро тішилися такій роботі, розпитували про кожну деталь. Директор ДП «ВЛСНЦ» Тетяна Неводнічик розповіла, що це декоративне деревце користується популярністю серед волинян, а ягоди горобини мають лікарські властивості.
Батьки третьокласників також не приховували свого захвату від побаченого та почутого. Адже міське життя так нечасто дарує настільки близькі зустрічі зі світом природи.