Товариство лісівників України

Новина


15
лют

Штрафи за підпали сільгоспугідь пропонується підвищити у 10 разів

Експертами Товариства лісівників України (к.с/г.н. Ю.Марчук) та ГО «Незалежне Експертне Партнерство» (к.ю.н. Р.Коротка) розроблені комплексні зміни в законодавчі акти з метою посилення відповідальності за підпали, які часто є причиною лісових пожеж.
   Запрошуємо до обговорення проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами"
  З початком весни розпочинається не лише гаряча пора посадки лісових культур, це ще і час, гарячий у прямому розумінні для лісівників, бо саме навесні люди продовжують масово випалювати рослинність – траву, опале листя, сухі болота, очерет, після чого вогонь розповсюджується на лісові масиви і це повторюється щороку, бо населення не дотримується правил пожежної безпеки, через що горять поля, ліси, а нерідко вогонь розповсюджується і на села. Необережне поводження з вогнем населення дуже часто має жахливі наслідки для лісу.
   Експертами Товариства лісівників України (к. с.-г. н., Ю. Марчук) та ГО «Незалежне Експертне Партнерство» (к. ю. н., Р. Коротка) розроблені комплексні зміни в законодавчі акти з метою посилення відповідальності за підпали, які часто є причиною лісових пожеж.
 У проекті закону пропонується в 10 разів підвищити штрафні санкції, введено відповідальність власників та орендарів землі, передбачено контроль за виконанням.
    Розміщуємо пропозиції в порівняльній таблиці   до проекту Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із лісовими пожежами" для обговорення.