Товариство лісівників України

Новина


17
вер

Щодо незаконного втручання у діяльність Держлісагентства

Вважаємо за необхідне інформувати громадськість.
   З часу призначення Голови Державного агентства лісових ресурсів України Василя Кузьовича пройшло не більше двох місяців. Приступивши до виконання своїх обов’язків ним було розпочато роботу в напрямку відновлення довіри громадськості до лісової галузі, здійснення заходів щодо запобігання корупції, забезпечення прозорої та відкритої діяльності Держлісагентства, територіальних органів, підприємств, установ і організацій, що належать до сфери його управління.

   Нещодавно в одному з робочих приміщень Держлісагентства було виявлено технічні прилади для негласного зняття інформації. Окрім того неодноразово було виявлено стеження за керівником відомства.

   У таких діях вбачається безпосереднє втручання, як в діяльність центрального органу державної влади, так і Голови Держлісагентства, з метою тиску та впливу на прийняття рішень.

   У відповідності до Конституції України не допускається збирання, зберігання, використання, поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини.

   З метою розслідування можливих фактів незаконного використання технічних засобів негласного зняття інформації Державне агентство лісових ресурсів України звернулося з відповідною заявою до Служби безпеки України, якою за вказаним фактом вже зареєстровано кримінальне провадження.