Товариство лісівників України

Новина


10
гру

Робота лісівників на лінії розмежування: працюючи на перспективу, станичанські лісівники не забувають про відновлення постраждалих територій

6 грудня 2019 року на базі державного підприємства «Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство» відбулася виїзна колегія Луганського обласного управління лісового та мисливського господарства.
   Під час колегії були оглянуті адмінбудівля та лісогосподарська техніка, які були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій. Також в той період було знищено вогнем близько 8 тис га лісів, пошкоджена деревина втратила товарну цінність і на теперішній час застосовується лише для опалення та виробництва тріски технологічної.
   Незважаючи на близькість до лінії розмежування, станичанські лісівники з допомогою керівництва району продовжують працювати. І в таких складних умовах, підприємство живе і розвивається.
   Внаслідок пошкодження вогнем великих лісових площ в 2014-16 роках, постало гостре питання переробки пошкодженої деревини. Так на підприємстві розпочалося виробництво та переробка тріски технологічної, з’явилося і запрацювало обладнання для коління дров населенню.
  Працюючи на перспективу, лісівники не забувають про відновлення постраждалих територій. Працює шишкосушарка, а в Кондрашевському лісництві закладений розсадник, що в майбутньому дасть змогу забезпечити посадковим матеріалом як особисті потреби, так і частково реалізовувати посадковий матеріал.
   Для догляду за лісонасадженнями і боротьби зі шкідниками, керівники району подарували лісівникам пушки для обробки лісонасаджень від шкідників.
   Пленарне засідання колегії відбулося у Малинівському лісництві.