Товариство лісівників України

Новина


08
гру

Різдвяне диво близько: Волинське ОУЛМГ разом з Товариством лісівників Волині оголошує конкурс на кращу святкову еко-іграшку

Наближаються улюблені новорічні та різдвяні свята. І кожен уже розпочинає готуватися до них.
Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства спільно з обласною організацією Товариства лісівників України та обласною організацією профспілки працівників лісового господарства оголошують:
конкурсу «На кращу, власноруч виготовлену, святкову еко-іграшку серед дітей працівників лісової галузі, членів учнівських лісництв, школярів області».
Це можуть бути новорічні прикраси із деревини, кори, шишок, хвої, соломи, моху, тканини, ниток, стрічок, паперу, насіння соняшника й навіть макаронів та круп.
Конкурс відбудеться у два етапи – до 20 грудня на рівні лісогосподарств області, 25 грудня буде оголошено переможців обласного етапу.
Конкурс проводиться з метою популяризації еколого-лісівничих знань серед учнівської молоді, виховання любові та бережливого ставлення до природи, формування у дітей екологічного світогляду, відповідального ставлення до навколишнього природного середовища, звичаїв та природи рідного краю.
Пресслужба Волинського ОУЛМГ
    ПОЛОЖЕННЯ
про конкурс «На кращу, власноруч виготовлену, новорічну еко-іграшку серед дітей працівників лісової галузі, членів учнівських лісництв, школярів області»
Мета конкурсу
Активізувати лісівничо-просвітницьку діяльність з популяризації еколого-лісівничих знань серед учнівської молоді, виховання любові та бережливого ставлення до природи, формування у дітей екологічного світогляду, відповідального ставлення до навколишнього природного середовища, звичаїв рідного краю.
Популяризувати серед дітей українські традиції святкування циклу новорічно-різдвяних свят;
Формувати практичні вміння і навички у дітей із виготовлення новорічно-різдвяних ялинкових прикрас, які символізують та відображають регіональні традиції в народній творчості;
Розвивати у дітей фантазію та дизайнерські здібності.
Завдання конкурсу:
– виявлення обдарованої та талановитої молоді і залучення її до співпраці з державними лісогосподарськими підприємствами;
– залучення учнів до творчості та здорового способу життя;
– об’єднання зусиль лісогосподарських, наукових і освітніх закладів з метою створення умов для допрофесійної підготовки учнів в галузі лісівництва;
– активізація лісівничо-просвітницької діяльності.
Вимоги до конкурсних робіт:
Усі ялинкові прикраси мають бути створені в традиції еко-іграшки новорічно-різдвяного циклу.
Вироби мають бути виготовлені з найбільш поширених матеріалів (шишок, хвойних гілок, лози, соломи, деревини, мішковини та інших природних матеріалів рослинного та тваринного походження, які є вологостійкими по мокрої, вітряної погоди).
Розмір ялинкової прикраси має бути не меншим, ніж 20 см у висоту.
Обов’язковим елементом кожної конкурсної роботи є гапличок для закріплення її на ялинці, довжиною не менше 20 см.
До кожної конкурсної роботи додається стікер з ім’ям автора.
У конкурсі не беруть участі готові фабричні композиції та сучасні ялинкові прикраси.
Учасники конкурсу
До участі у конкурсі запрошуються діти працівників лісогосподарських підприємств, члени шкільних лісництв та інші учні ЗОШ.
Умови участі
Для участі у конкурсі учасники заповнюють анкету-заявку на участь за встановленою формою.
На конкурс прийматимуться новорічні прикраси із деревини, кори, шишок, хвої, соломи, моху, тканини, ниток, стрічок, паперу, насіння соняшника, макаронів, круп.
­Керівництво конкурсом
Керівництво конкурсом, підведення підсумків та визначення переможців здійснюють оргкомітети (конкурсні комісії), склад яких затверджують:
– на першому етапі (рівень державних лісогосподарських підприємств) – керівники державних лісогосподарських підприємств і відповідних первинних організацій Товариства лісівників України та профспілки працівників лісового господарства;
– на обласному етапі – керівник обласного управління лісового і мисливського господарства.
До складу конкурсних комісій включаються фахівці в галузі лісівництва, науково-педагогічні працівники позашкільних і вищих навчальних закладів, наукових установ та організацій, представники громадських організацій:
– керівники та представники державних лісогосподарських підприємств – 3 чол.;
– представники відділів освіти (за згодою) – 3 чол.;
– представник Товариства лісівників України (за згодою) – 1 чол.;
– представник профспілки працівників лісового господарства (за згодою) – 1 чол.;
– інших наукових та громадських організацій, які сприятимуть проведенню конкурсу (за згодою) – до 5 чол.
Журі конкурсу формується з метою забезпечення об’єктивності оцінювання робіт та визначення переможців.
Визначення переможців конкурсу проводиться шляхом голосування членів журі. У разі рівності голосів, а також виникнення спірних ситуацій правом вирішального голосу володіє голова журі конкурсу;
Критерії оцінювання
Критерії оцінки проектів є:
– композиційна довершеність, стилістична витриманість, колористична культура, творчі знахідки;
– ідея, економічність, естетичність, композиційна довершеність, оригінальність та новизна ідеї, технологічність.
Конкурс проходить у два етапи:
1 етап – до 20 грудня 2020 р. – загальношкільний і рівень державних лісогосподарських підприємств;
2 етап – до 25 грудня 2020 р. – на обласному рівні.
На кожному рівні проведення конкурсу визначаються три переможці. Роботи, які зайняли перших три місця на рівні державних лісогосподарських підприємств (1 етап), з поміткою на конкурс «На кращу, власноруч виготовлену, новорічну еко-іграшку серед дітей працівників лісової галузі, членів учнівських лісництв, школярів області» направляються на адресу Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й беруть участь у конкурсі на обласному рівні (можна надіслати попередньо фото за адресою: lis.volyn@gmail.com).
Нагородження переможців конкурсу кожного етапу організовується керівниками лісогосподарських підприємств, відповідних організацій Товариства лісівників України.
Адреса оргкомітету конкурсу: 43000, м. Луцьк, проспект Волі, 30, Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства, пресслужба ВОУЛМГ, е-mail: lis.volyn@gmail.com
Переможці конкурсу відзначаються цінними подарунками вартістю в межах:
    На рівні державних лісогосподарських підприємств:
I місце – до 500 грн
II місце – до 300 грн.
III місце – до 200 грн.
    На обласному рівні:
I місце – до 1000 грн.
II місце – до 700 грн.
III місце – до 400 грн.
На кожному рівні оргкомітети конкурсів мають право встановлювати додаткові заохочувальні нагороди.
Інформаційне забезпечення конкурсу здійснюється Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, установами та організаціями галузі у співпраці зі ЗМІ області.
ЗАЯВКА
 
Прізвище, ім’я учасника (або учасників)____________________________________________________________________ ________________________________________________________________________________________________________________________________           
 
Дата народження (число, місяць, рік)______________________________________________________________________  _______________________________________________________________________________________________________________________
 
Найменування навчального закладу (або іншої установи) ______________________________________________________________________________________________________
 
(контактний телефон, електронна адреса)
 
Назва еко-іграшки________________________________________________
 
__________________
 
(керівник закладу)
 
Поділитися цим: