Товариство лісівників України

Новина


24
лют

Рік повномасштабної війни. Рік болю, рік сили, рік незламності!

Цей рік був вирішальним для нашого народу і ми показали нашу єдність. Кожен з нас воює на своєму фронті! Українці показали всім, що ми сильні і непереможні!
Ми ж, лісівники, з перших днів повномасштабного вторгнення допомагаємо армії, територіальній обороні, вимушеним переселенцям, прифронтовим та деокупованим територіям.
Черкащина, Вінниччина та Кіровоградщина - перші регіони, куди прибували люди, до яких у дім прийшов ворог. Хтось їхав далі, але є й ті, які полюбили наш край і залишились тут жити. Тепер працюють у наших філіях. Зокрема, у філії "Черкаське лісове господарство" прихистили подружжя переселенців з Волновахи, а тепер чоловік працює у Дахнівському лісництві. 
У філії "Голованівське лісове господарство" живе і працює жінка з Ямполя, Луганська область.
Інженером лісових культур у філії "Чорноліське лісове господарство" працює лісничий з Лиманського лісгоспу. Його прихистили і працевлаштували тут.
Всі ми обʼєднались і допомагаємо одне одному. Працівники філій, крім основної роботи, займаються волонтерством, за що отримали відзнаки від Міністра оборони України за сприяння Збройним Силам України та підвищенню обороноздатності держави.

Лісівники Черкащини

З першого дня війни почали приймати переселенців, постраждалих від війни. Оперативно обладнали садиби лісництв, щоб там можна було проживати. Співпрацюємо з волонтерами, разом допомагаємо, відправляємо на фронт дрони, техніку, автозапчастини, речі першої необхідності, засоби обігріву, харчі. Лісівники налагодили виробництво "буржуйок" для військових, уже відправили понад 70 штук.
Допомагали ми і нашим колегам лісівникам з прифронтових областей. Відправляли гуманітарні вантажі у Запорізьку, Донецьку, Сумську, Київську Чернігівську області. Передавали найнеобхідніше – продукти харчування тривалого зберігання, медикаменти, предмети медичного призначення, непродовольчі побутові товари.
На фронт передали 57 автомобілів, а це - пікапи, буси, вантажівки, бронеавтомобілі.

Лісівники Кіровоградщини

На Кіровоградщині у філії "Чорноліське лісове господарство" з початку війни діяв гуртожиток, який обладнали для проживання переселенців. Працівники надали постраждалим від війни все необхідне - харчування, ліки, засоби особистої гігієни.
Всі філії активно займаються волонтерською діяльністю, передають автомобілі на фронт - передано 6 вантажівок та 3 автомобілі. Регулярно збирають і відправляють гуманітарні вантажі у Херсонську, Запорізьку, Донецьку, Луганську області. 

Лісівники Вінниччини

Від лісівників Вінниччини передано на фронт 22 автомобілі.
Крім транспорту передають термобілизну для захисників, ліки, продукти харчування. 
На базі філії "Вінницьке лісове господарство" функціонує логістичний центр, де збирають допомогу від лісівників з усієї країни і транспортують автопотягами у  східні прифронтові та деокуповані території. Відправляють генератори, будматеріали для ремонту пошкоджених будівель, буржуйки, ліки, харчі тощо.
До лав Збройних Сил України та територіальної оборони мобілізовано 215 працівників філій Центрального лісового офісу. Ми всі переживаємо за кожного, тримаємо звʼязок з ними, допомагаємо родинам мобілізованих.
Працюємо задля Перемоги! Віримо у світле майбутнє нашої України!
Обовʼязково переможемо! 
Слава українському народу!
Слава ЗСУ!