Товариство лісівників України

Новина


08
чер

Реформі лісового господарства бути!

Сьогодні на Всеукраїнському Форумі Україна 30 Голова Держлісагентства Юрій Болоховець разом із Міністром Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Романом Абрамовським презентували реформу лісової галузі.
«Лісова сфера давно потребує масштабної реформи, яка докорінно змінить систему управління лісами, запровадить кращі європейські практики та зробить галузь прозорою. Наша мета, запровадити зміни з урахуванням як екологічних так і економічних аспектів», - сказав Роман Абрамовський. 
«Відновлення та охорона лісів, інвентаризація, діджиталізація і оптимізація державних лісогосподарських підприємств - зараз активно над цим працюємо. Окремо хотів наголосити на оптимізації лісгоспів: мова йде про укрупнення підприємств, які займаються безпосередньо управлінням. Функція господарювання, виконання робіт по охороні, відновленню лісу - все це виконується лісництвами. Це підрозділи, які можуть абсолютно самостійно виконувати покладену на них роботу», - зауважив Юрій Болоховець.
За словами Голови, зараз наше завдання - посилити лісництва: інфраструктурно, кадрово, територіально. Це вдасться зробити за рахунок оптимізації адміністративного апарату і діджиталізації процесу.