Товариство лісівників України

Новина


29
гру

Привітання Юрія Марчука з Новим роком та Різдвяними святами

       Дорогі лісівники! Шановні колеги!
   Прийміть найщиріші привітання від Товариства лісівників України з  нагоди прийдешніх свят Нового року та Різдва Христового. Зичу кожній сім’ї  миру, добра,  удачі, злагоди і любові!
   Низький уклін всім за непросту роботу у цьому році. Окремо велика подяка нашим хлопцям, які захищали і захищають нашу країну на східних кордонах. Ми маємо пам’ятати і тих, хто не зустрічає це свято разом з нами, бо пішли на небеса… 
   Лісівники, працівники лісгоспів в черговий раз показали свою патріотичність і відданість справі. Незалежно від того, чи фінансує їх Уряд, чи не фінансує, є централізоване управління, чи  його немає - ви забезпечили не лише збереження  лісових масивів, а й лісовідтворення, охорону і захист від шкідників, хвороб, пожеж у 2019-му році .
   Окремо хотів би звернутися до громадських організацій, які об’єднують деревообробників, до підприємств, які займаються глибокою переробкою деревини, випускають обладнання для лісового господарства, до великої когорти мисливців України  і хочу подякувати всім за спільну роботу у цьому році. Звертаюся до вас: лише спільно об’єднавши зусилля, ми можемо відстояти  позиції своїх галузей і закласти певну стратегію їх розвитку. 
   Безумовно, хотілося б, щоб 2020-й був більш продуктивним, щоб, нарешті, держава звернула увагу не лише на ті галузі, які дають можливість фінансової віддачі через кілька місяців чи кварталів, а й на лісове господарство – галузь, яка має довгостроковий період вирощування. Тут гроші вкладаються на десятиліття, а помилку лісівника можна побачити лише через століття. Тому відданість професії, своїй роботі, відданість лісу – це неоціненне багатство, яким може пишатися лісове господарство України. Ця відданість формується ще з шкільних лісництв, зі студентів технікумів і ВУЗів та їх викладачів, які вкладають свої знання і вміння, формуючи молодих спеціалістів для лісового господарства. Саме  молодь сформує управління в державі.
   Я вірю, що у 2020-му році нам вдасться повернути ситуацію на краще, звернути увагу Уряду на лісову галузь, на вирішення проблем, які накопичилися за останні роки.
   Без віри у майбутнє втрачається сенс усього. Хотів би, щоб 2020-й рік приніс у кожну родину щастя, щоб були здорові діти, щоб було мирне небо, щоб всі були вдома, щоб було на столі і до столу, щоб це було щодня, і щоб підприємства активно працювали і кожен, хто зайнятий у лісовому господарстві, отримував гідну заробітну плату. На це ми сподівалися у 2019-му році з цими надіями входимо у 2020-й рік.
  Не перший раз лісове господарство переживає непрості часи. А ліс росте  80 - 100 років. За цей період змінюються уряди, парламенти, президенти, а працівники лісового господарства були, є і будуть працювати задля майбутніх поколінь.
   Божої Благодаті та родинного достатку Вам і Вашим рідним! З Новим Роком та Різдвом Христовим!

   Щиро Ваш,
    Голова Товариства лісівників  України                    Юрій Марчук