Товариство лісівників України

Новина


11
сер

Працьовиті, талановиті, завзяті!

Так можна сказати про кожного вихованця Колківського шкільного лісництва.
   На прохання в.о. старости села Віктора Регешука (Колківська ОТГ, Старосільський старостинський округ) допомогти в оформленні міні дендропарку на території майбутнього парку діти відгукнулися із завзяттям – і вже через кілька годин праці замість пустки з’явилася чудова поляна з різноманітних хвойних та декоративних рослин.
   Сам парк знаходиться у центрі села. Нині розпочалися активні роботи над його відновленням. Чималу допомогу надає лісогосподарське підприємство.
   Приємно, що долучилися і майбутні лісівники.
   «Учні в нас активні, про їх досягнення можна говорити багато. Навіть, сьогодні, коли більшість діток відпочиває на канікулах, наші мурашки завжди готові допомогти, – розповідає Наталія Віталіївна Калуш, яка є незмінним керівником шкільного лісництва з 2003 року. – Колківське учнівське лісництво бере свій початок ще у далекому 1975 році, воно є одним із найстарших на Волині. Щороку гурток поновлюється новими вихованцями. Зокрема цього навчального року їх було 15. Діти проходять три етапи підготовки. Ще маленькими з початкової школи ми набираємо дітей у гурток, який називається «Юні друзі природи». Далі естафету приймають у 5-7 класах – вони вже є «Юними лісівниками». Ну а старшокласники – це вже шкільне лісництво».

   Стомлені, але щасливі. Процес створення міні дендропарку - це лише початок. Далі буде.