Товариство лісівників України

Новина


19
сер

Поживні борщі й супи готують бійцям в Ярмолинецькому надлісництві

Кожен сьомий лісівник ДП "Ліси України" зараз воює на фронті, захищаючи незалежність держави. Нині їм не легко, та стійкості й відваги додає увага й піклування колективів, де вони трудилися до мобілізації.
На початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації в Україну в Ярмолинецькому надлісництві філії «Подільський лісовий офіс» взялися готувати сухі борщові та супові набори за спеціальним рецептом. В цеху з виробництва продуктів побічного лісокористування фасують не лише борщові й супові набори, а ще й сушать гриби та ягоди: суницю, ожину, малину, смородину.
Для цієї мети в Зіньківському лісництві побудували приміщення, в лізинг придбали сушильне та пакувальне обладнання. Тепер за добу можуть пересушити до пів тонни сировини, яку вирощують власноруч і за допомогою партнерів із Подільської філії.
На виробництві трудиться троє працівниць на чолі з Галиною Задорожною. Розповідає, що до борщового набору закладають традиційні для Поділля інгредієнти – помідори, цибулю, буряк, капусту, моркву, перчик… Так само закладають продукти й до супових наборів: горохових, вермішелевих та гречаних.
 «Хочемо, – ділиться жінка, щоб військові відчували смак домашньої кухні, запах родини. Нещодавно, приміром відправили набори, де служить наш працівник Олександр Івахов».
Для виробництва придбали пакувальну лінію. Процес зважування інгредієнтів тепер повністю автоматизований. А вже готовий овочевий набір засипається у пакет і запаковується. Завдяки автоматизації процесу вдалося пришвидшити виробництво у 5 разів.
Загалом торік із Зінківців на передову відправили понад 5000 сухпайків. Бійцям подобаються поживні борщі й супи з Поділля, тим більше, що ці страви абсолютно екологічно чисті. Щоб мати ресурс для збільшення виробництва інгредієнтів, за словами керівника надлісництва Івана Кирилюка, на Ярмолинеччині ефективно використовують кожну сотку вільних площ.
Таким чином до кінця року зінківчани запланували виготовити й відправити 25 000 сухих наборів під брендом «ЯРМЛІС» для військових. До слова, натуральною поживною продукцією зінківчан зацікавилась Прикордонна служба, а їхні потреби – в десятки разів більші.
Як зазначив лісничий Зіньківського лісництва Микола Магаляс, вся їхня продукція сертифікована, визначені терміни зберігання. На упаковці надруковані способи приготування борщів і супів.
У ДП «Ліси України» дбають про лісівників, які вирушили на захист країни від російських окупантів. За ними зберігаються робочі місця, колективи лісництв дбають про їхні родини. А в Ярмолинецькому надлісництві дбають, щоб захисники не забували смак домашніх страв