Товариство лісівників України

Новина


10
кві

Пожежа в Козьовій: підпалювач встановлений. Детальніше про ВОГНЯНЕ ПЕКЛО НА СКОЛІВЩИНІ!!!!

8 квітня біля 17 – 00 год. виникла пожежа в державному лісовому фонді Козівського лісництва, урочище “Стовба”, квартал №13.
   За інформацією ДП «Сколівський лісгосп», внаслідок оперативно – розшукових заходів працівниками Сколівського РВ поліції ГУ НП у Львівській області було встановлено, що  проводячи ремонт водозабору та розчистку сінокосу, шляхом спалювання сухої трави, один із жителів села Козьова  1974р.н. спричинив лісову пожежу. Вогонь знищив лісові культури на площі 4,8 га. Завдані збитки лісовому господарству становлять 74475грн.
   До гасіння лісової пожежі були залучені сили державної лісової охорони та Сколівської пожежної частини.
   Важливо зазначити, що ймовірність поширення вогню значно зростала з настанням вечора, так як загоряння відбулось на південно-західному схилі, що добре прогрівався.
   Через загрозу можливого поширення вогню на більші площі, а також для гасіння окремих осередків вогню, до гасіння лісової пожежі було додатково залучено весь особовий склад Сколівської пожежної частини, Славської пошуково-рятувальної служби та  рятувальників зі Стрия та Трускавця. Стрімкі схили, кам'янистий грунт та відсутність води потребувало розтягування пожежних рукавів на віддаль 800м, з чим успішно впорались вогнеборці. Не осторонь біди  були і місцеві жителі з прилеглих до лісу будинків і навіть, жінки-сестри Олександра і Андріана Ватагович. Всього до гасіння пожежі було залучено понад 90 чоловік, три пожежні автомобілі та інші засоби гасіння.
   Низову лісову пожежу було локалізовано вночі близько 01.00 год. 09 квітня.
  Та роботи щодо ліквідації пожежі тривають і дотепер. Встановлено цілодобове чергування працівників державної лісової охорони.
  Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства щиро дякує за професійну та злагоджену роботу працівникам ДСНС у Львівській області, державній лісовій охороні та працівникам ДП «Сколівський лісгосп», а також місцевим жителям, які приймали участь у гасінні лісової пожежі.
   Окрема подяка слідчим  Сколівського РВ поліції ГУ НП у Львівській області, яким вдалося встановити причетність до виникнення лісової пожежі місцевого жителя.
   Обговорення і добірку фото можна знайти на сторінці Oleksandra Zadilska. Можливо ці світлини про силу вогню, його нищівну дію дадуть зрозуміти кожному, -
   НЕ СПАЛЮЙ, НЕ ЗНИЩУЙ, НЕ ВБИВАЙ !
   БЕРЕЖІМО ЛІС ТА УКРАЇНУ !