Товариство лісівників України

Новина


23
кві

Посилення співпраці з реорганізованим Центром національно-патріотичного виховання

Волинська обласна організація Товариства лісівників України зміцнює та розширює свою співпрацю з комунальним закладом “Центр національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти” Рівненської обласної ради.
Нагадаємо, що відповідно до рішення обласної ради від 16 лютого його реорганізовано шляхом приєднання трьох закладів в один, а саме - комунальних закладів "Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді", "Рівненський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді" та "Станція юних натуралістів", яка серед іншого координувала роботу учнівських лісництв Рівненської області. 
- Символічно, що в перший день роботи нового закладу відбулася висадка нових насаджень на території. Власне, це вже друга хвиля таких робіт за останні три тижні. Нині ведеться активна робота над екологічною лабораторією під відкритим небом “Натуралістичний сад нової хвилі”, концепція якої була закладена ще в січні 2024 року. Її реалізація стала можливою завдяки тісній співпраці з Волинської обласною організацією Товариства лісівників України (голова Олександр Рибчинський) та Поліським офісом ДП «Ліси України» (директор Олександр Кватирко), - розповів керівник закладу Віктор Самчук, - робота на цьому не обмежиться, оскільки ми вже розробили цілу систему спільних заходів. 
- Робота учнівських лісництв завжди була в пріоритеті обласної організації Товариства лісівників України, - наголосив Олександр Рибчинський, - переконаний, що створення нового закладу націонал-партіотичного спрямування лише зміцнить цей напрям, адже збереження біорізноманіття, підвищення екологічної культури – це один з елементів саме такого виховання.
Пресслужба Волинської 
обласної організації 
Товариства лісівників України