Товариство лісівників України

Новина


26
гру

Понад 50 лісгоспів Державного агентства лісових ресурсів України забезпечують мешканців прифронтових районів дровами

Із листопада в України триває програма Кабінету Міністрів України з безкоштовного розподілу дров для обігріву оселі. Програма поширюється на мешканців прифронтових областей – Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської. Пріоритет надається вразливим верствам населення - пенсіонерам, важкохворим, багатодітним сім’ям, вагітним тощо.
Восени під програму Держлісагентство зарезервувало достатній обсяг дров. І всі громади, які підписали з нашими підприємствами договори та виконали інші необхідні умови, вчасно отримали паливо.
Допомогу мешканцям Миколаївщини надали лісівники Волині. Житомирські лісогосподарські підприємства забезпечили постачання у Дніпропетровську область. Полтавчани відправили дрова на Запоріжжя. Лісівники Черкащини подбали про громади Донеччини. Харківщина та Сумщина надали мешканцям власний ресурс, що значно скоротило витрати на постачання.
Програма засвідчила, що лісова галузь працює ефективно та успішно виконує стратегічні завдання Президента та Уряду. В умовах найгострішої енергетичної кризи Держлісагентство зробило все можливе, щоб у всіх регіонах Україні дрова були в наявності.
Ми вперше реалізуємо програму такого масштабу з постачання дров в інші регіони.
І лісівники, і місцеві громади отримали дуже корисний та важливий досвід. Навчилися діяти скоординовано, будувати складні логістичні ланцюги, адже дрова доставлялися домогосподарствам на подвір’я.
Продовжуємо працювати! Україна обов’язково буде з теплом!