Товариство лісівників України

Новина


06
вер

Полтавець посів призове місце у міжрегіональному конкурсі « Кубок Дніпра»

У Новомосковську Дніпропетровської області відбулися традиційні змагання вальників лісу за «Кубок Дніпра-2019».
   Цього року у конкурсі взяли участь представники 12 команд: з 9-ти лісогосподарських підприємств Дніпропетровського ОУЛМГ, команда Полтавського, Запорізького ОУЛМГ та ГУ ДСНС у Дніпропетровській області.  Організатори змагання – Дніпропетровське обласне управління лісового та мисливського господарства.
   Щороку змагання відбуваються напередодні професійного свята – Дня працівника лісу, аби підкреслити важливість, майстерність та підвищити престиж професії вальників лісу. Тож, як і годиться на свято, відкриття заходу відбулося з підняття державного прапору та виступу військового оркестру, які додали гарного настрою усім учасникам.
   Конкурсні змагання були, як завжди, незмінні: заміна пильного ланцюга бензопили, точне та комбіноване розпилювання колод, обрізування гілок, звалювання дерев. Боротьба виявилась нелегкою, адже всі учасники сильні конкуренти, кожен підвищує власний професійний рівень аби достойно представляти свій лісгосп та область.
   Команду Полтавщини  представляв призер обласних змагань Максим Коршунов з ДП «Полтавський лісгосп». Чоловік вже вдруге бере участь у цьому конкурсі. Цього року він значно підвищив свою професійну майстерність і за результатами конкурсу посів ІІІ місце. Перше місце виборов вальник з ДП «Павлоградський лісгосп» Микола Буларга, друге зайняв Юрій Доброхвіст з ДП «Васильківський лісгосп». Обидва учасника представники Дніпропетровщини.